Normalne sumnje u svakoj vezi: Da li može bolje?

Životni stil

Kada dovoljno dugo budemo sami, mi smo ojačali, osamostalili se, naučili da uživamo u samoći i da se oslanjamo samo na sebe. Posle nekog vremena, pogotovo ako su u pitanju godine, mi smo spremni da uđemo u nov odnos i da delimo sve što smo otkrili u poslednjih nekoliko godina dok smo se pronalazili. Gledajući iz prikrajka dugo srećne parove, stekli smo pogrešan utisak da veza rešava sve probleme (a Brena nas je lepo upozorila da pazimo kome zavidimo). Mislimo da kada smo u vezi nemamo velikih problema, jer se sve deli napola, pa kad i njih prepolovimo – oni su problemčići, a ne problemi.

I tako ušuškani u svoju samoću, kada konačno uđemo u vezu, shvatimo da to apsolutno nije istina. Nije uvek lakše udvoje, i normalno je imati uspone i padove u svakom odnosu. Ali kad jednog trenutka zateknemo sebe kako sumnjamo u našu vezu jer nije toliko savršena kakvom smo je zamišljali, treba da zastanemo i presaberemo se. Sumnje u vezi su sasvim normalne, i ne treba da im dopustimo da nas kontrolišu. Pročitajte u tekstu koje su to sumnje koje se provuku kroz svaku vezu i kako da nas ne preopterete.

Da li je to “to”?

Ovo je pitanje kojim najmanje treba da se opterećujete. Niko to ne može da zna, to će život vremenom pokazati. Uostalom šta je to “to”? Definicija ljubavi se s godinama menja, jer vatru i dramu koju smo tražili kao mlađi, sada smo zamenili mirnom i zrelom ljubavlju. Uostalom, ni u koga ne treba imati 100% poverenja. Uvek ostavite makar onih 0,001%, jer nikada ne znate kada će čovek preko puta vas da “prebaci”. Ili možda to uradite vi. Uživajte u svojoj sreći, i ne opterećujte se nekim kosmičkim pitanjima na koja niko ne može da odgovori.

Da li bih bila srećnija sa nekim drugim?

Ovaj crv sumnje se uglavnom pojavljuje u toku neke monotone faze u vezi ili usred svađe. Pokušajte u tim trenucima da se setite svih srećnih uspomena koje imate sa svojim partnerom, i svih lepih stvari koje vas tek čekaju. Ne dajte sebi da donosite nagle odluke u afektu, jer ćete posle zažaliti. Nemojte se plašiti ako vam se i dopadne neko drugi, i to se u dugim vezama dešava. Zapravo je caka u tome kako ćete reagovati i da li ćete se prepusiti svojim instinktima. Ako se prepustite, onda vaše sumnje definitivno imaju osnova.

Izvor

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje