Odgoditi seksualni čin s novim partnerom, da ili ne?

Životni stil

Mislite li  da je seks s novim partnerom baziran na čistoj kemiji jedna od boljih mogućnosti koje život pruža? Jedni će reći da, drugi će reći ne.

Preuranjen pristanak na seks s novom osobom u vašem ljubavnom životu, baziran na magičnoj kemiji, često završi slomljenim srcem i gubitkom povjerenja.

Da, znam da zvuči konzervativno jer smo u odnosu na prije 50-tak godina puno slobodniji izraziti i zadovoljiti svoje seksualne potrebe i želje. Pišem o ovome jer ste i previše puta sa mnom podijelili bol jer ste očekivali da će se nakon prvog seksa veza pokrenuti, a on je nestao.

Istina je da je seks s novim partnerom baziran na čistoj kemiji jedna od boljih mogućnosti koje život pruža. Nema ništa lošeg u trganju odjeće jedno s drugoga da umirite strast, no problem nastaje ako se nakon seksa vaša očekivanja i očekivanja druge strane ne podudaraju.

Seksualni čin u očima žene i muškarca

Iskustvo govori da žene često stavljaju znak jednakosti između seksualnog čina i veze, dok za muškarce to nije tako. Previše sam puta svjedočila boli osoba koje su krenuvši prebrzo u seksualni čin shvatile da drugu stranu samo zanima kemija između njih koja je iza seksa nestala.

Predlažem da isprobate privremeno suzdržavanje od seksualnog čina (koliko god vam to teško padalo) s novim potencijalnim partnerom, iskoristite to vrijeme konstruktivno kako biste izbjegli novo razočarenje.

Upoznajte se provodeći vrijeme zajedno i neka se među vama stvara povezanost. Započenite temu očekivanja nakon seksa (avantura i nastavak plovidbe nekim drugim vodama ili idete zajedno naprijed).

Samo vi znate koliko vam je potrebno susreta da bi se među vama stvorila povezanost. Seks prije toga dešava se zahvaljujući kemiji, a ne povezanosti te postoji velika šansa da budete povrijeđeni nakon toga.

Ukratko, ako želite harmoničan odnos u kojem se osjećate povezani s partnerom, odgađanje seksualnog čina, dok se oboje ne povežete i ne osjetite da biste budućnost mogli dijeliti zajedno, itekako je korisno.

Autorica: Barbara Grgurić  
Life Coach za obnavljanje ljubavi u vezama

Odgoditi seksualni čin s novim partnerom, da ili ne?


Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje