Pitali su muža da li mu je dosadila supruga nakon 10 godina braka – evo šta je odgovorio!

Životni stil

Doba neprestanog konzumerizma u kojem vredi „prvo ja“ i „radi ono zbog čega se TI dobro osećaš“ (pod bilo koju cenu) je stvorilo zatvorenu kulturu koja želi pod svaku cenu SVE i SADA, te se želi što brže rešiti svega što je ne čini sretnom.

Taj je mentalitet nažalost ušao i u brakove te je stvorio neke klišeje.

Gotovo polovina brakova završava razvodom, te je jasno da su supruzi i supruge postali potrošna roba. Mi tražimo nešto novo, romantiku, leptiriće u satomaku te zanemarujemo činjenicu da je prava ljubav izbor, a ne osećaj.

Teolog John Piper je rekao: „Verujem da se većina parova koji su u braku 50 ili 60 godina nekoliko puta zaljube i odljube jedno od drugoga. To kažem bez ikakve namere da budem duhovit. Po mom mišljenju je gotovo ludo misliti da su ljudi „zaljubljeni“ jednako kroz sve godine braka, i to na način kako je bilo kao na početku veze. To je zaista prava ludost.“

Na sličan je način bloger DadMum tima odlučio pokazati realnost braka nakon što su ga pitali je li nesretan zbog „monotonije svakodnevnog života“ nakon što je u braku sa svojom suprugom već 10 godina.

Njegove mudre reči o „odrastanju zajedno i pronalaženju novih razloga da se neprestano zaljubljuju jedno u drugo“ su ostale u mislima supružnika širom sveta. Napisao je sledeće:

„Zajedno smo gotovo deset godina.

Juče sam dobio poruku u kojoj su me pitali jesam li nesretan s monotonijom života u dugoročnoj vezi. Pitali su me je li moja žena s vremenom postala dosadnija i jesam li se prilagodio na to ili i dalje očekujem više od nje. Znate … da bude uzbudljivija i zabavnija…

Pa, u ovome je stvar…

Nakon deset godina mnogi se dani čine sličnima. Lako se gube u nedeljama i mesecima i godinama. No to ne znači da su monotoni. To samo znači da imamo mnogo toga što nam se događa, a čega pre nije bilo.

Ona ne skače na mene svaku priliku koju dobije; nije ista ona 18-godišnjakinja koja me je zavela na zabavi. No to je ne čini dosadnom. To samo znači da sada imamo obaveze i odgovornosti koje su joj malo više na umu.

I da, sada je ponekad malo više drska i umorna. No to ne znači da više nije ona zabavna cura s kojom sam pre izlazio. To samo znači da nam se u životu događa mnogo stvari zbog kojih je možda pod stresom.

Ne možete očekivati da se stvari u vezi nikada ne promene. Jer se to uvek dogodi. Kako vreme prolazi veza prestaje biti bajka te se pretvara u život. Ako je ona pod stresom pokušajte joj olakšati obaveze koje ima. Ako je umorna, dajte joj vremena da se odmori. Ako je nervozna, recite joj da joj odlično ide to što radi, a ako je nesigurna recite joj da je volite sada više nego ikada pre.

Nije reč o tome da se jednom zaljubite i ostanete u tom stanju do kraja života.

Nije reč o tome da supružnika sudite po onome kakvi su pre bili.

Reč je u tome da odrastate i rastete zajedno te pronalazite nove razloge da se neprestano ponovno zaljubljujete jedno u drugo.

Jedna je stvar sigurna… Nemojte ni na sekundu pomisliti da je samo na njoj da učini stvari boljima i uzbudljivima. Ne možete očekivati da se ponaša kao princeza ako se tretira kao roba.

Dajte joj do znanja da ste zajedno u tome. Na oboma je odgovornost da održite vatru vaše ljubavi.

Mislim da je ona stvarno jako dobra.“

Izvor: kutaknet

Pitali su muža da li mu je dosadila supruga nakon 10 godina braka – evo šta je odgovorio!

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje