Romantični gest ili znak za uzbunu?!

Životni stil

Iako nas romantični filmovi uvjeravaju da su veliki romantični gestovi super i zapravo, svi mi čekamo nekoga ko će nas “oboriti s nogu”, pretjerana je romantika često prikriveni znak za uzbunu.

Jako rano izjavljuje ljubav

Jedno je ako vam da do znanja da mu se sviđate i da bi volio graditi ozbiljniji odnos s vama, a u potpuno drugu kategoriju spadaju izjave, poput: “Ti si moja srodna duša” ili čak: “Volim te” nakon samo sedam dana viđanja. Takva je impulsivnost karakteristična za narcisoidne ljude i “control freakove”.

Dijele previše ličnih podataka na prvom sastanku

Pogotovo ako se radi o detaljima iz bivših veza! Postoji razlika ako se dotakne zajedničkog putovanja s bivšom jer ste pričali o putovanjima i ako krene nabrajati što ga je sve smetalo kod bivše, bez da ste pitali. Onda vjerovatno nije spreman za novu vezu.

Stalno vam šalje poruke

Prvo smo vrijeme u novoj vezi svi uzbuđeni i često ne možemo dočekati da opet vidimo novog dragog. Međutim, ako vam svakih pet minuta pošalje meme ili, još gore, vas svako malo ispituje gdje ste i s kim ste, to onda prije znači da ne zna poštovati granice i da bi kasnije mogao da postane posesivan.

Želi stalno da bude s vama

Opet, ako vam pošalje slatku poruku s posla o tome kako mu falite, nema razloga za paniku. Ako doslovno non – stop želi da budete zajedno, imate problem. Oboje morate imati vremena za porodicu, posao i prijatelje, a i za same sebe. Ako mu to već u početku nije jasno, sumnjamo da će mu ikada postati…

Izvor: cosmopolitan.rs Foto: Guliver/Getty Images

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/ljubav/stvarni-zivot/romanticni-gest-ili-znak-za-uzbunu

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje