Samopouzdanje je često ključ uspjeha – 8 razloga zašto je govor tijela važniji od visokog IQ-a

Životni stil
Često kada vidimo nekog ko je uspješan pretpostavljamo da je jako bistar i pametan. Međutim, uspijeh možete postići bez posjedovanja visokog nivoa inteligencije.

Važno je samo pravilno koristiti svoj govor tijela. Pozitivan govor tijela koji uključuje kontakt očima, aktivno učestvovanje u razgovoru, vještine slušanja i namjerne geste koje vam mogu biti od velike pomoći da pošaljete poruku sagovorniku.
Neka istraživanja su pokazala da osobe koje koriste pozitivan govor tijela će vjerovatno lakše pridobiti svoje sagovornike, ubjedljiviji su i imaju izraženiju emocionalnu inteligenciju. U nastavku pročitajte zašto je govor tijela često važniji id visokog nivoa inteligencije.
1. Vaša ličnost se mijenja; Svjesno regulisanje govora tijela, ispravljanje leđa, podizanje brade i ispravljena ramena vam mogu podići samopouzdanje i raspoloženje. Poznato je da naš um mijenja naše tijelo, ali ispostavilose da i naše tijelo može mijenjati naš um i našu ličnost.
2. Povećava se nivo testosterona; Ovaj hormoh se uglavnom proizvodi tokom fizičke aktivnosti. Bez obzira da li ste muškarac ili žena, on gradi samopouzdanje i podstiče ljude da vas gledaju kao pouzdanu osobu koja je sigurna da će svojim radom postići dobre rezultate.
Pozitivan govor tijela povećava nivo testosterona čak za 20%. 3. Smanjuje se nivo kortizola; Kortizol je hormon stresa koji ometa vaše vještine u stvara negativne učinke na vaše zdravlje. Smanjenjem nivoa kortizola omogućeno vam je da jasnije razmišljate i brže donosite odluke, posebno u teškim situacijama.
4. Stvara moćni kombinaciju; Mnogo je razlika između jakih i slabih ljudi. Međutim, fiziološka razlika je u dva hormona. Testosteron je hormon liderstva, kortizol je hormon stresa. Šefovi alfa mužjaci imaju visok nivo testosterona i nizak nivo kortizola.
Ova kombinacija stvara samopouzdanje i bistrinu uma koji su idealni za teške odluke i sposobnost podnošenja velikih količina posla.
5. Čini vas privlačnijima; Govor tijela utječe na to kako vas drugi doživljavaju i može biti važniji od vašeg tona glasa ili čak od onoga što govorite.
Ako naučite da ga pravilno koristite, ljudi vam više vjeruju. Kad se osjećate samouvjereno dobijate određenu snagu i zaista se osjećate jačima.
6. Postajete uvjerljiviji; Govor tijela je moćno sredstvo u razgovoru i igra veliku ulogu u vašoj sposobnosti da vjerite druge u svoj način razmišljanja.
7. Poboljšava emocionalnu inteligenciju; Sposobnost učinkovite komunikacije ključna je za razvoj emocionalne inteligencije. Govor tijela može poboljšati vašu emocionalnu inteligenciju i učiniti vas spretnijim u rješavnju obaveza.
8. Govor tijela okuplja sve gore navedeno u jednu cjelinu; Često razmišljamo o govoru tijela kao rezultatu naših emocija, raspoloženja, osjećanja. To je istina, ali ono takođe mijenja naše raspoloženje, emocije i oblikuje našu ličnost.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin – www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Izvor

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje