Ljubav nije dovoljna ako se sa reči ne prebaci na dela – evo kako je možete pokazati svojim voljenim osobama

Životni stil

Nedavno sam shvatila da iako sam se u životu uvek osećala voljenom, često mi se dešavalo da nisam čuvana onoliko koliko mi je bilo potrebno. U mojoj porodici i kasnije u mojim vezama nije nedostajalo ljubavi, ali sam uglavnom ja bila ta koja je bila u ulozi osobe koja brine, neguje, pazi… i mada mi to nije teško padalo, godinama kasnije osetila sam kako mi je nedostajalo da uloge nekada budu obrnute. Zato, ako ste trenutno u vezi, u prijateljskom odnosu, u braku ili ste roditelj, razmislite malo o tome da li, koliko i na koji način iskazujete ljubav. Jer osećaj sigurnosti jeste znak ljubavi i ljubav jeste lepa u rečima, ali najefektnija je onda kada je sprovedena u delo. U nastavku vam predstavljamo nekoliko načina na koje ljubav možete pokazati osobama do kojih vam je najviše stalo – kako bi oni bili sigurni u vašu ljubav, osećali se dobro, spokojno, vredno ljubavi i kako bi znali da dalje ljubav iskazuju na isti način.

Ukažite važnost njihovim željama i potrebama

Svako od nas voli da se oseti kao da je viđen od strane osobe koju voli. Ukoliko razumete želje i potrebe osobe do koje vam je najviše stalo, vi ćete razumeti njihov način razmišljanja i polazište njihovih želja, što znači da ćete ih poznavati “u dušu” i voleti takve kakvi oni jesu. Pokažite osobi koju volite da vam je važno da ispuni svoje snove, da ima vašu punu podršku i da ćete se uvek radovati njenim uspesima. Takođe, ako vidite da joj je nešto potrebno, emotivna podrška ili fizička pomoć, ponudite se i pomozite bez previše pitanja.

Obavite neku od svakodnevnih obaveza umesto njih

Možda vam deluje kao da preuzimanje jednostavnih, sitnih obaveza nije velika stvar – ali ovaj vid pažnje puno znači. Preuzimanjem nekih obaveza na sebe, kao što su odlazak u nabavku, pranje sudova, usisavanje ili slično, vi pokazujete da ste jednaki sa osobom koju volite, da ne mislite da ona treba sve da nosi na “svojim leđima” i da imate razumevanja za one trenutke u kojima nije u punoj snazi. Mada, naravno, čak i onda kada jeste možete da budete pažljivi i ponudite se da se vi pobrinete o njoj jer želite da se oseća komforno i čuvano. U vezi se sve može deliti.

Izvor

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje