Let u noći

Vikend ljubići

Bilo je rano popodne, sunce je blistalo na plavom nebu bez oblačka. Samo je laki povetarac doticao palmove grane koje su se lagano njihale kao da ne obraćaju pažnju na živu aktivnost što se odigravala pod njima. Mirni i veličanstveni, uzdizali su se stari hrastovi, obrasli sivkastom mahovinom.
Igralište za golf ličilo je na veliku zelenu šahovsku tablu, čiji se pojedini, otvoreni delovi kupaju u zlatnom sjaju sunca, dok se pod raskošnim palmovim i kiparisovim stablima tamni vlažna mahovinasta trava.
Slobodnom rukom, Ket podiže svoju gustu kosu što joj je padala do ramena, oslobađajući vrat. Svežina koju je osetila i uzbuđenje koje je ispunjavalo vazduh učiniše da joj niz kičmu prođe radosni drhtaj.
Upravo je stigla u pokrajinski klub, pošto je noć provela na parkiralištu jednog motela na Floridi. Ustavši pre zore, vozeći bez prekidanja i zastoja, jureći pored rančeva sa stadima i pored plantaža limunova, uspela je da do podneva prispe na svoje odredište.
Kad je došla, klupsko parkiralište već je bilo ispunjeno automobilima. Imala je sreće da nađe slobodno mesto ispod velikog hrasta. Parkirala je svoj kamionet i ostavila prozor delimično otvoren zbog svoje mačke Bogi, koju je ostavila u kolima.
Pustivši kosu da joj ponovo padne na ramena, Ket uze svoju veliku platnenu torbu i samopouzdanim korakom krete lagano prema velikom zelenom šatoru.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se