Uragan ljubavi

Free ljubići

Susy stiže na otok u potrazi za poslom i ondje se zaljubljuje u bogatog brodovlasnika Dicka. Nakon očeva bankrota, Dick joj nudi pomoć pod uvjetom da se uda za njega. Svjesna da je pogriješila, ne želi mu priznati da ga voli i želi otići od njega…

ODLOMAK

Pomisao na mali, udoban stan na otoku San Juan, još više ju je rastužila. Njezini roditelji su vjerojatno imali pravo kad su rekli da živi u svijetu snova i da je vrijeme da stane na svoje noge, bez ikakvih iluzija. Možda se trebala udati za Jeremmyja… Ali, što bi se time promijenilo? Jeremmy je toliko proračunat i jednostavan da bi joj s njim vjerojatno brzo postalo dosadno. Radio je u jednoj banci u New Yorku i dao joj je vremena da odraste. Sada je bilo dosta čekanja i on je želio, kao i njezini roditelji, da se vrati u New York i uda za njega.
Ali ona se nije željela vratiti, mislila je zagledana u čašu pred sobom. Osobito ne u taj golemi grad… Njezina majka je plakala kada je čula da se ona ne želi udati za Jeremmyja i da je odlučila ostati na Karibima, ali Susy se jednostavno nije mogla prisiliti na udaju.
“Jeremmy je fin i pristojan mladić, a ti si suviše mlada da bi znala što je ljubav. Ostani u New Yorku, udaj se za njega i stvaraj svoju obitelj”, prisjetila se majčinih riječi. Tek su mi dvadeset i četiri godine i ne moram se žuriti s udajom”, uzvratila je majci. Pa ipak, kad bi se osjetila osamljenom, često bi se poželjela vratiti u roditeljski dom. Tamo nije bilo problema oko novca, niti žurbe oko ovoga ili onoga. Ali, u isto vrijeme, znala je da za nju nisu mir i život bez borbe. To bi bilo samo postojanje, samo promatranje života kako prolazi mimo nje.
Da je bar dobila taj posao na brodu, pomislila je s gorčinom. Zašto je nimalo ne služi sreća? Možda bi mogla raditi kao konobarica neko vrijeme, ali zar je to život zbog kojeg je napustila roditelje i Jeremmyja? Oni su dobro znali da živi od danas do sutra i strpljivo su čekali trenutak kad će se spustiti na zemlju i vratiti im se. Oni su joj često nedostajali, ali njezini snovi o nezavisnosti i pjevačkoj karijeri još uvijek su joj bili važniji od svega.

ČITAJ LJUBIĆ OVDE

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje