Mit je da se sretni parovi nikad ne svađaju – Jasni pokazatelji da ste postali stranci u vezi

LIFESTYLE

Veoma često partneri se nađu u situaciji da se počnu udaljavati jedno od drugoga i ne osjećaju se više tako srećno u braku kao što su se osjećali na početku. 

 

 
Prema nekim istraživanjima do toga uglavnom dolazi između 5 i 8 godine braka. Neki od razloga koji utiču na razdvajanje partnera je nezadovoljstvo i nedostatk truda. Postoji čak sedam znakova koji bi mogli pokazati da ste počeli da gubite kontakt sa svojim partnerom i ne biste ih trebali ignorisati. 
1. Partner vas često iznenadi, ali u negativnim smislu; Desi vam se da vaš partner nešto kaže ili uradi a što ste mislili da nikada ne bi uradio. To znači da je među vama postao toliko jak nedostatk komunikacije i niste u kontaktu sa njegovim mišljenjem i stavovima. 
 

 

 
Pokušajte više da razgovarate ne samo o tome kako ste proveli dan, već razgovarajte i o drugim stavrima koje su vam važne. 2. Više se i ne svađate; Mit je da se srećni parovi nikada ne svađaju. Svađe proizilaze iz emocionalnog nezadovoljstavi i ako vam se nešto ne sviđa treba to i da mu kažete kako bi spriječili da se problem ponavlja u budućnosti.
Kada prestanete sa teškim razgovorima i sa svađama to može dovesti do frustracija, iscrpljenosti i nedostatka vezanosti. Obratite pažnju na to kako se osjećate zbog onoga što vaš partner radi i nemojte to zanemariti. Ako ste nezadovoljni recite mu to. 
 

 

 
3. Ne znate ime ni jednom njegovom radnom kolegi; Većinu svog vremena provodimo na poslu pa je nemoguće da neke svoje frustracije ne ponesemo kući. Nemojte ih samo pitati kako je protekao njihov radni dan, obratite pažnju na ono šta govori i postavljajte mu konkretna pitanja. 
Vaš će partner primijetiti da ste zainteresirani i nećete morati voditi dosadne apstraktne razgovore.
 
4. Niste uzbuđeni što sa njima možete podijeliti dobre vijesti; Zamislite da ste dobili nevjerovatne vijesti, ko je prva osoba koju želite nazvati ili poslati poruku? Ako vaš prvi ili drugi odabir nije vaš partner, to znači da ste se već znatno razdvojili. 
 
 5. Tišina između vas je postala neugodna; Sjećate se vremena kada je dovoljno bilo samo biti u njihovoj blizini i ne raditi ništa? U idealnom slučaju, ovaj osjećaj nikada ne bi trebao prestati, parovima bi trebalo biti ugodno jedni drugima čak i ako su zauzeti radeći odvojene stvari. 
Počnite polako radeći jednu stvar tjedno zajedno, to može biti igranje društvenih igara, gledanje TV-a ili filma ili čak zajedničko kuhanje. Učini nešto o čemu možeš razgovarati kad te tišine pogodi.
 
6. Počeli ste da izbjegavate kontakt očima; Kontakt očima prisiljava nas na interakciju sa drugim ljudima, posebno kada je riječ o našem partneru. 
Ako izbjegavate njihov pogled, to može značiti da ne želite razgovarati ili slušati. Kada vam se pogledi susretnu, pokušajte im se nasmiješiti i pogledajte što će dalje učiniti.
 
7. Više vam nije stalo; Razgovarajte sa svojim partnerom, vrijeme je da vi i vaš partner otvoreno razgovarate o svemu što se događa i nedostaje u vašoj vezi.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin – www.pult24.info

Izvor