Najmuževnija metoda: Pokazao kako se pravilno brije sjekirom

LIFESTYLE

Ima li što muževnije od muškarca koji se brije sjekirom? Teško!

Momci, sada imate priliku naučiti kako se to radi, jer nikada ne znate u kakvoj situaciji ćete se naći, možda zaglavite negdje u šumi okruženi drvosječama ili nekim čudom na svijetu ponestane britvica. 

Postoji nekoliko pravila kojih se valja držati, a jedno od njih je to da sjekira mora biti oštra. Kako to napraviti pravilno pokazao je Mike Warren (38) dizajner proizvoda, izumitelj i autor iz San Francisca. Kaže da je to poput redovitog brijanja, ali puno muževnije. 

Foto: Screenshot/youtube

– Oslanjajući se na moje kanadske korijene, stavio sam kapu na glavu i krenuo prema šumi da se tamo obrijem. Tehniku brijanja sjekirom toliko sam usavršio da sam postigao savršeno brijanje na najjednostavniji mogući način – rekao je.

– Oštrica mora biti nevjerojatno oštra kako bi rezala dlake, ali i glatko klizila preko vaše osjetljive kože. Oštrice na sjekiri, iako oštre, dizajnirane su tako da rasjeku pa razdvoje drvo. Zato najprije morate brusiti oštricu dok ne dobije oštar rub – pojasnio je.

Foto: Screenshot/youtube

Kaže da je oštrenje zahtijevalo dosta strpljenja jer je trajalo oko tri sata, toliko je bilo potrebno da oštrica sjekire postane ugodna za brijanje.

Foto: Screenshot/youtube Pričekao je da mu brada kvalitetno naraste pa je krenuo u šumu sa sjekirom u ruci te posudicom, sapunom, četkom, malim ogledalom, čistom krpom i kožnim remenom za fino oštrenje sjekire.

U šumi je zagrijao vodu pa u nju namočio krpu i stavio je na lice kako bi omekšao dlake. Potom je u posudici napravio pjenu i krenuo s brijanjem.

Foto: Screenshot/youtube

Krenuo je od obraza i kratkim potezima prema čeljusti. Nakon svakog poteza je obrisao oštricu, a njegov savjet je i malo naoštriti sjekiru na remenu prije sljedećeg poteza. Na kraju je lice obrisao mokrom krpom.

Foto: Screenshot/youtube

– Želio sam iskusiti kako se briju drvosječe u divljini – rekao je, a prenosi instructables.com.

Pogledajte kako je izgledalo to brijanje u videu:

https://www.24sata.hr/lifestyle/najmuzevnija-metoda-pokazao-kako-se-pravilno-brije-sjekirom-621431

 


Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.