Obiteljske tajne, probleme, kao i veliku sreću čuvajte za sebe – evo zašto!

LIFESTYLE
Foto: pexels.com

Obiteljske tajne, probleme, kao i veliku sreću trebate čuvati unutar kruga obitelji. Zapamtite – posebno je sreća je najoštriji trn u oku zavidnih i onih koji vam ne žele dobro. Nikad ne budite sigurni da ne postoji takva osoba u vašem životu.

Mislite li da u vašem okruženju ne postoji nitko kome ne možete sve ispričati i tko ne osjeća ni trunku zavisti? Vaša privatnost i obitelj je na neki način vaš sveti krug, vaša tvrđava, koju je ponekad potrebno i zaštititi od napada zavidnih ili jednostavno nesretnih ljudi – koji žele da i vi budete nesretni.

Evo nekoliko stvari na koje treba obratiti pozornost:

Partneri trebaju uvijek biti tu jedno za drugo

Zbog toga je pitanje partnera jedno od najvažnijih pitanja u životu svakog muškarca i žene. Potreban vam je partner koji će vam biti prije svega najbolji prijatelj, kojem možete reći apsolutno sve, koji će vas razumjeti, savjetovati i zaštititi kada je potrebno.

Vrijedi i za muškarce i za žene!

Nema tajni među partnerima

Ni muškarac ni žena ne trebaju imati tajne koje kriju jedno od drugog, a govore drugim ljudima.

Osim što to govori da imate nekog tko vam je bliskiji ili u koga imate više povjerenja nego u svog partnera, dovodite sebe u rizik da vaša tajna ode van “sigurnih zidina”.

Odbacite šale koje mogu povrijediti partnera

Čak ni u šali nemojte dirati partnera u ono što ga boli, što mu smeta, zbog čega mu je neugodno, čak i ako vama to možda djeluje bezazleno.

Time ćete ga navesti da vam više ne priča svoje najintimnije tajne, jer neće željeti da bude ismijan. Također, ne prepričavajte vašu intimu drugima!

Ne dajte da drugi o vašem partneru pričaju loše

Ako niste tu, naravno da ne možete ništa učiniti, ali ako netko priča o vašem partneru loše pred vama, ili čak i dok je on prisutan, stanite u njegovu obranu. Zbog toga se opet vraćamo na to da ne trebate pričati vaše intimne stvari drugima, jer bi to mogli zloupotrijebiti u bilo kojem trenutku i time narušiti vaš odnos.

Zamislite koliko bi se partner osjećao razočarano, poniženo ako bi čuo od vaše prijateljice nešto što je rekao vama u najvećem povjerenju. To je točka kada negativnost ulazi u vašu kuću – kroz neslogu, svađu, ljutnju, razočaranje.

Ne hvalite se svojom srećom

Isto kao i intimne tajne i veliku sreću trebate čuvati za sebe i partnera. Naravno da ćete s obitelji i prijateljima podijeliti lijepe vijesti i trenutke, ali ne pretjerujte s hvalisanjem i detaljima.

Zapamtite – sreća je najoštriji trn u oku zavidnih i onih koji vam ne žele dobro. I još nešto – nikad ne budite sigurni da ne postoji takva osoba u vašem životu.

Prijateljima i poznanicima ne dozvolite da se miješaju u vaš obiteljski život

Savjeti su u redu i treba ih saslušati, ali ne uvijek i slijediti. Ono što je dobro za nekog drugog, ne mora značiti da je i za vas. Budite pažljivi i obazrivi, o svemu prodiskutirajte s partnerom i na kraju poslušajte svoja srca. Učinite ono što mislite da treba kako biste sačuvali svoju vezu od iskušenja i održali mir u svom domu.

Normalno je da nekada dolazi do razilaženja u mišljenju, ali tada nitko ne treba biti tvrdoglav i tjerati samo po svom, već jedno drugo trebate saslušati i pokušati doći do kompromisnog rešenja. To je jedini način da ostanete sretni i složni. I kada dođete u iskušenje da tjerate samo po svom, zapitajte se – je li vam važnije da budete u pravu ili da budete sretni?

Ako oboje budete poštovali sve navedeno, izbjeći ćete i ogovaranje čak i kada niste prisutni, a harmonija, mir i sreća u vašoj obitelji ostat će baš onakva kakvoj ste težili.

stil.kurir

https://atma.hr/obiteljske-tajne-probleme-kao-i-veliku-srecu-trebate-cuvati-unutar-kruga-obitelji/


Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.