Ovo smo svi radili: 6 grešaka zbog kojih se razočarate u ljubav

LIFESTYLE

Čak i najracionalnijim devojkama ove stvari su se bar jednom dogodile. Šta se desi kada nas ljubav natera da svet gledamo kroz ružičaste naočare?:-)

Zaboravimo na prvi utisak
Stručnjaci za verbalnu i neverbalnu komunikaciju kažu kako je upravo trenutak upoznavanja s nekim onaj u kome najbolje možemo ‘osetiti’ drugu osobu zato što prema njoj ne gajimo emotivnu povezanost. Ako prilikom upoznavanja primetite neku osobinu ili postupak zbog kojeg se ne osećate dobro nemojte to smetnuti s uma i zaboraviti u daljnjoj komunikaciji. Ne dozvolite da vam zaljubljenost izbriše te “loše” osobine ili postupke.

Zaboravimo na sebe
Kada znate ko ste i volite samu sebe baš takvu kakva jeste, onda nećete u muškarcima tražiti potvrdu svoje vrednosti. Nemojte zaboravljati svoje interese, želje i ciljeve kad ste u vezi, da biste npr. više vremena posvetili partner. Uvek nađite vremena da se posvetite sebi jer ćete tako biti bolja osoba, a na kraju dana zadovoljnija žena. Koliko god zvučalo “otrcano”, stvarno je tačno – koliko sebe cenite, toliko če vas ceniti i drugi.

Odlažemo “teška” pitanja za “pravi trenutak”
Na početku veze većina parova ne želi razgovarati o ozbiljnim temama poput budućnosti ili raspravljati o tome žele li jednog dana imati decu ili stupiti u brak. Međutim, ako imate određene želje i ciljeve, a primijetite da vaš novi partner ne deli istu viziju budućeg života, preispitajte ‘teren’ bez straha.
Stručnjaci kažu da ne bi trebalo da imamo zadrške kada su u pitanju takvi razgovori, bez obzira na to koliko je ‘sveža’ naša veza jer iskrenom komunikacijom jasno dajemo jedno drugome do znanja što stvarno želimo.

Znamo da to nije to, a još smo tu
Skoro pa nema žene koja to nije doživela. Znamo da naš partner zapravo nije muškarac sa kojim se vidimo dugoročno jer nam jednostavno ne odgovara, ali ipak ne prekidamo vezu. Ponekad zato što se ne želimo osećati usamljeno ili jednostavno zato što smo puno vremena proveli s njim i ne znamo kako dalje. Ne trošite svoje, a ni njegovo vreme – u krajnjij liniji ovo se može nazvati sebičnošću.

https://www.lepotaizdravlje.rs/ljubav_i_seks/ovo-smo-svi-radili-6-gresaka-zbog-kojih-se-razocarate-u-ljubav/

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.