Stashing je novi trend u zabavljanju – znate li o čemu je riječ?

LIFESTYLE

Zabavljali ste se nekoliko mjeseci, provodili vrijeme zajedno i potpuno vjerovali jedno drugom, ali nešto vas još zbunjuje: čini se da vas partner krije od svojih najmilijih. Za vrijeme dok ste zajedno, nikada nije predložio da upoznate njegove prijatelje, pogledate njegov fakultet ili posao, a kada njegova majka zove uporno ne spominje vaše ime u razgovoru. Ako vam je ova priča bliska, obavještamo vas da ste postali “žrtva stashinga”.

Ovo je novi termin izveden iz engleske reči “stash” – “sakriti”. Odnosi se na način na koji partner skriva svoj odnos od roditelja, prijatelja i poznanika iz nekog specifičnog razloga.

Koje su karakteristike “stashinga”?

Oni obično preferiraju i traže partnera u virtualnoj stvarnosti – na kraju, teško možete naći zajedničke prijatelje ili poznanike. Zbog toga se termin “sakrivanje” pojavio relativno nedavno kada su aplikacije za online sastanke došle u modu. Osim odbijanja da sretnu prijatelje i svoju porodicu, oni će izbjeći bilo kakvo pominjanje vas u njihovim prirodnim staništima – društvenim mrežama.

Definitivno se ne pojavljujete na fotografijama na Instagramu, a ako partner odluči da postavi na mrežu, recimo neki snimak sa poklonom koji ste mu poklonili, najvjerovatnije neće označiti vaš profil i uopšte neće nagovijestiti da ste vi to poklonili.

Zašto kriju svoje odnose?

Za to postoji mnogo različitih razloga. Evo nekih od njih:

#1 Nisi jedina djevojka svog dečka

Vjerovatno je da tip pokušava da sakrije vaš odnos od druge djevojke ili žene. Ova opcija je takođe moguća: vaš partner nije zainteresovan za ozbiljne odnose sa vama i ne želi da pokaže svoj “zauzet” status među prijateljima i poznanicima, gdje potencijalno postoji nova, interesantnija djevojka.

#2 Stidi vas se

Možda je partneru neugodno zbog nečega u vašem izgledu ili karakteru. To ga takođe prisiljava da vas sakrije od rođaka i prijatelja, kako ne bi bio predmet uvreda ili ismijavanja.

#3 Iz religiozne je porodice

U vjerskim porodicama, dugoročni odnosi, uključujući i predbračni seks, smatraju se tabuom. Na ovaj način pokušavaju da sakriju “grešne” istine od roditelja za koje je malo vjerovatno da će biti zadovoljni nezakonitom romantikom.

#4 Ima teške prijatelje/rođake

Skrivanje se može izraziti u pokušaju da vas zaštiti od prijatelja koji vas, na primjer, mogu slučajno uvrijediti nekim gestom.

Nevoljnost partnera da vas upozna sa prijateljima može biti obična ljubomora. Vaš partner je toliko ubijeđen u vašu privlačnost i tako nije siguran u sebe da u svemu vidi opasnost za odnose i pretnju izdaje.

Pitajte partnera direktno zašto želi da sakrije vaš odnos. Recite mu šta vas brine. Saznajte da li je partner spreman da vas sasluša i otvori vrata svom ličnom svijetu. Ako primijetite da vaš partner pokušava da se izvuče iz odgovora i optuži vas da preuveličavate ono što se dešava, to je razlog za razmišljanje.

Dugo skrivanje može ozbiljno uništiti vaše samopuzdanje. Razmislite da li ste spremni da se pomirite sa ovom situacijom. Zapamtite da vi, kao i svaka druga osoba u zdravoj vezi, zaslužujete da budete voljeni i da partner treba da bude ponosan na vas, a ne da budete skriveni od znatiželjnih očiju!

Izvor: Ženski magazin Foto: Guliver/Getty Images

Izvor

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.