Voli i ljubav će ti biti uzvraćena – 9 stvari koje bih voljela reći sebi prije nego sam se udala

LIFESTYLE

Da sam tada znala ono što znam sada život bi mi bio mnogo lakši. U braku sam već tri godine i mnogo toga sam naučila za to vrijeme, iako to nije dug period da budemo iskreni. 

Da sam ona ja koja nije bila udata, znala ono što znam danas, poštedila bih sebe mnogo stresa i zabrinutosti oko pronalaženja partnera i izlazaka. Oko neka od vas još uvijek nije udata, evo nekoliko savjeta koje bih ja dala samoj sebi da mogu. 

 
1. Ne trudi se ga budeš savršena; Čitav svoj život sam se trudila da budem savršena, da uvijek imam lijepu frizuru, da dobro izgledam, da sam našminkana… Moj suprug me voli bez i jedne ove stvari. Srećan je ako sam i ja srećna i bilo bi lijepo da sam i prije znala da te onaj pravi zaista voli onakvu kakva jesi. 
 
 
2. Uživajte u svakom trenutku, jer ga nećete moći vratiti; Volim svoj život i svog supruga, ali ponekad sam nostalgična prema onim danima kada sam bila slobodna. Ubrzo će se pojaviti zgodni frajer koji će vas oboriti sa nogu i promjeniti cijeli vaš život. 
 
3. Pravog muškarca nije briga za sitnice; Mom muškarci je bitnije da li sam ja srećna, zdrava i zaljubljena u njega nego da li je moja kosa oprana ili sam dva dana za redom obukla iste hlače.
 
4. Uvijek priuštite sebi nove cipele, ali naučite da štedite; Ako želiš nove cipele, kupi ih. 
 
 
Sve dok se to uklapa u vaše finansije to je u redu. Kad ste u braku novac više nije samo vaš već je zajednički zbog čega ćete vjerovatno rjeđe sebi kupovati cipele. Zato ih kupite sada.
 
5. Važno je imati par dobrih prijatelja umjesto gomile; Imati par dobrih prijateljica kada ste slobodni postaje važnije i kada stupite u brak. 
 
Kada ste u braku nećete imati toliko vremena da izlazite, ali ćete uvijek naći vremena za one odabrane.
 
6. Muškarac koji se trudi je vrijedan truda; Muškarac koji se trudi za vas je vrijedan vašeg vremena i to je jasna stvar. Onaj koji se ne trudi, neće vam donijeti ništa osim razočarenja i bola.
 
7. Vaš muškarac vam vremenom može postati još privlačniji; Moj suprug me je privukao kada smo se upoznali, ali vremenom mi je postao još privlačniji kako se naša veza razvijala. Da sam ranije znala da ličnost ljude može učiniti privlačnijim možda ne bih preskočila neke jako drage momke koje sam srela. 
 
8. Nemojte se plašiti biti ono što jeste; Voljela bih da mogu zagrliti sama sebe i reći “Ti si sjajna osoba i neki muškarac će to jednom vidjeti.” Nemojte se plašiti biti ono što jeste jer je to nešto što vas čini posebnim, a neko će to prepoznati.
 
9. Volite i ljubav će vam biti uzvraćena; Život je kratak i bez obzira šta radili ljudi će vas povrijediti. Zato širite ljubav oko sebe i volite kao da nikada nećete biti povrijeđeni i ljubav će vam biti uzvraćena.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin – www.pult24.info

Izvor