Znaci da je raskid bio ispravna odluka

LIFESTYLE

Svaki raskid prati niz pomešanih emocija – istovremeno osećamo olakšanje i razočaranje, ljubav ali i mržnju, zbog čega je često potrebno da prođe mnogo vremena da bismo shvatili da li je raskid stvarno bio dobra odluka. Kako da znate da je raskid bio ispravna odluka i da ne treba da žalite za prošlošću? Iako nikada nije lako napustiti osobu koju volite, ako vam nakon raskida prolaze kroz glavu ovakve misli ili osećanja, sigurno je da je okončanje te veze bila ispravna odluka za vas.

Osećate mir i olakšanje

Ako ste nakon raskida pomislili kako ste konačno slobodni i preplavio vas je osećaj mira i značajnog olakšanja, sigurno je da je vaša odluka bila i te kako ispravna. Ne opterećujte se ukoliko osetite i čežnju, lutnju ili se osećate kao da ste u bezizlaznoj situaciji, jer je to potpuno normalno kada okončamo neki odnos, naročito ako je u pitanju romantična veza. Nemojte prebacivati krivicu na sebe jer je sigurno da se vaša veza ne bi okončala da nisu postojali opravdani razlozi za to.

Više se plašite budućnosti, nego toga šta ćete raditi bez njih

Da li je sve bilo greška? Da li ću ikada moći da upoznam nekoga drugog? Ovo su neka od čestih pitanja koja postavljamo sebi nakon raskida, ali ona nam pokazuju da se u stvari više plašimo neizvesne budućnosti bez te osobe, nego činjenice da oni više nisu naš partner. Osećanja poput ovih su opravdana, naročito ako ste izašli iz duge veze i osećate se izgubljeno jer godinama niste imali kontakt sa suprotnim polom.

Izvor