Znakovi koji pokazuju da mu uopšte nije stalo do tebe!

Životni stil

Ljubav je ponekad vrlo komplikovana. Dajete sve od sebe, trudite se, pomijerate granice svoje kreativnosti, ali na kraju dana se osjećate potpuno potrošeno.

Nažalost, to što vi punite nečije baterije ne znači nužno da se taj neko trudi napuniti vaše. Upravo sljedećih pet znakova pokazuju da u vašoj vezi nije riječ o obostranoj ljubavi već o čistom iskorištavanju s jedne strane.

Ne uključuje vas u svoje planove za budućnost


Kada vi razmišljate o budućnosti, automatski govorite: “Mi” ili “Nas dvoje”. Međutim, kada vaš partner iskazuje svoje planove, neprestano koristi riječ: “Ja”. Nije mu u planu da vas pozove ni na svadbu od prijatelja, a kamoli razmišljati o nekim ozbiljnijim poduhvatima koji uključuju i vas. Na trenutak zaboravite na to koliko vi želite provesti budućnost s njim i dobro slušajte koliko on vas uključuje u svoju.

Vi otkazujete svoje planove zbog njega


Bilo da je riječ o sestrinom rođendanu, prijateljičinoj zabavi iznenađenja ili samo izlasku s prijateljicama… O čemu god da je riječ, vi ste spremne ne pojaviti se samo da biste bile s njim. To se događa zato što smatrate da vam je to prilika koju morate zgrabiti, jer ne znate kada ćete ponovno imati priliku biti nasamo sa svojim partnerom. Ako se pronalazite u ovome, budite jake i odgodite vi njemu i otiđite na dogovoreni sastanak s prijateljicama. Neka on počne žuditi za vama.

Žrtvujete se zbog njega


Vama nije problem slušati dva sata njegovu baku kako priča iznova istu priču ili nećete prigovoriti ako on insistira da u bioskopu gledate film koji vama nikako ne odgovara. No, on neće ni pomisliti na izlazak iz svoje sigurne zone ako s tim ne dobija ništa osim vašeg zadovoljstva. Ako on nije spreman za kompromis, nema nikakvog smisla da vi budete.

Stavljate njegove potrebe na prvo mjesto


Ovo se često dogodi ako vašeg partnera zadesi kakva nesreća poput smrti u porodici, bolesti i slično. Iako je potpuno razumljivo da tada ne razmišljate o sebi, nego prvenstveno o njemu, on to nakon nekog vremena može početi iskorištavati. Ako konstantno budete prilagođavali svoj život njegovom, nakon nekog vremena izgubićete svoj identitet u potpunosti i, vjerujte, neće vam biti svejedno. A osim toga, razmislite dobro da li bi on isto uradio za vas.

Monogamija za vas dvoje nije isti pojam


Iako vama ne pada na pamet dopisivati se s nekim drugim ili nešto slično, njemu je potpuno normalno lajkati slike drugim curama na društvenim mrežama ili čak “bezazleno” flertovati s koleginicom s posla. I, dok mu vi objašnjavate koliko vam to smeta, on vas gleda kao da ste lude i paranoične. Ako ste primijetile ove znakove kod svog partnera, razmislite ispunjava li on zbilja vaš život na dobar način ili je tu samo kako bi uživao u silnoj pažnji koju mu pridajete.

Izvor: Index Rouge

Autor: minimagazin.info

Sviđa vam se članak? Onda pogledajte i ovo:

https://www.minimagazin.info/2018/11/15/znakovi-koji-pokazuju-da-mu-uopste-nije-stalo-do-tebe/

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje