5 načina za donošenje odluke o tome koliko trebate potrošiti na zaručnički prsten

Životni stil

Zaprositi nekoga koga volite je iskustvo koje mijenja život. Nervozu oko toga hoće li odgovor biti „da“ brzo zamjenjuje nada da će se Vašoj djevojci svidjeti prsten koji ste odabrali. Donošenje odluke o tome koliko trebate potrošiti na zaručnički prsten uvijek je osobna odluka. Sastavili smo 5 savjeta o donošenju ispravne odluke o zaručničkom prstenu s obzirom na Vaše financije.

1.      Plaća i zaručnički prsten

Često se navodi zlatno pravilo da bi zaručni prsten trebao koštati na razini jedne do tri Vaše mjesečne plaće. Na čemu se temelji ta brojka? Recimo da zarađujete 6000 kuna mjesečno i spremni se zaprositi djevojku. Prosječna preporuka je jedna mjesečna plaća, tj. oko 6000 kuna. To bi moglo biti poprilično opterećenje.

Međutim, iznad svega, prsten je romantičan znak Vaše posvećenosti partnerici – stoga razmislite o njezinim razmišljanjima o tom pitanju. Je li Vam djevojka uvijek govorila za žudi za luksuznim prstenom? Ili je ona više prizemljena i voljela bi nešto manje blistavo? Pomoću tih informacija možete nastaviti s razmišljanjem o tome kakav prsten možete priuštiti od svoje plaće.

2.      Izračunajte Vaše troškove na realističan način

Odmaknimo se na trenutak od „zlatnog pravila“ i sagledajmo Vašu životnu situaciju. Mučite li se s podmirivanjem mjesečnih troškova? Ako je to slučaj, pametno je potpuno zaboraviti na ta pravila i razmišljati u smjeru onoga što si možete priuštiti.

Izradite budžet za zaručnički prsten kao za bilo koji drugi veliki trošak – jer na kraju krajeva (zaboravimo na romantiku) to je upravo to – lijepi trošak. Mnogi draguljari nude plaćanje na rate za zaručničke prstene, pa bi to mogla biti dobra opcija za Vas. Ne zaboravite pročitati tekst napisan sitnim slovima i pazite se da ne platite višu cijenu od izvorne cijene.

3.      Sačuvajte račun za prsten

Pri kupnji savršenog zaručničkog prstena obavezno razmislite o najgorem scenariju kako biste zaštitili Vaš novac. Možda to nije pravi stil ili možda nije pravo vrijeme da poduzmete sljedeći korak. Kako bilo da bilo, dobra je ideja kupiti prsten od draguljara koji ima politiku povrata ili barem opciju zamjene. Važno je da se o tome raspitate prije kupnje prstena.

Iz tog razloga sve izvorne račune i potvrde čuvajte na sigurnom mjestu. Pametno je uzeti u obzir da se bilo kakve personalizacije, kao što su gravure, ostave za kasnije. Čak i zbog podešavanja veličine prstena (pogotovo ako je napravljeno na drugom mjestu) prsten može biti nemoguće vratiti. Kao i kod bilo kojeg velikog ulaganja, važno je da dobijete zaštitu kao kupac.

4.      Ne zaboravite na troškove vjenčanja

Snovi su Vam se ostvarili i odgovor je bio „da“. Čestitamo! Ne zaboravite to uzeti u obzir prilikom izračuna koliko biste trebali platiti zaručnički prsten, jer je sljedeći korak skup: vjenčanje. Mnoge žene, pa i muškarci, sanjaju o savršenom vjenčanju. Naravno, ne skačite pred rudo i ne počinjite odlučivati kako ćete platiti salu i cvjetne aranžmane.

Unatoč tome, to je vjerojatno sljedeći korak nakon zaruka, stoga imajte na umu tu vrlo važnu činjenicu. Iz tog bi razloga izrada budžeta za zaručnički prsten trebala sadržavati i neke planove za sljedeću godinu dana ili više: uključujući moguće vjenčanje i možda druge velike kupovine poput novog doma za vas – sretan par.

5.      Ponovno razmislite o tome želite li dijamantni prsten

Naposljetku, razmislite o tome kakvu vrstu prstena želite kupiti kada zaprosite djevojku. To nije izravno rečeno, ali vjerojatno se pretpostavlja da je dijamantni prsten pravi odabir. Povijest dijamantnih zaručničkih prstena ne datira iz davnih vremena. Zapravo, riječ je o relativno novom fenomenu koji se znatno proširio na tržištu tijekom godina.

Raste popularnost alternative dijamantima, poput obojenih dragulja kao što su smaragd ili rubin. Ili čak i bijeli safiri, čija je ljepota slična dijamantima ali nisu toliko skupi. Što god odlučili, bilo bi pametno saznati što očekuje Vaša bolja polovica ako niste sigurni. Biranje prstena zajedno također je opcija, ali imajte na umu da prethodno postavite najvišu cijenu i budite oprezni kako ćete upravljati očekivanjima.

Izvor: NOVI KORISNICI: ODOBRENJE MIKRO KREDITA SA ROKOM OTPLATE DO 30 DANA JE BEZ PLATNE LISTE!

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje