“Čista ljubav” kao parazitizam i priča o kreiranju

LIFESTYLE

U parazitskim odnosima osobe uzimaju jedna drugoj energiju raznim obrascim žrtve, agresora, ispitivača, itd. Primjećujem ovih dana jedan oblik poveznice kojeg se ne možemo riješiti kidanjem veza ili čak ni predavanjem. To se dešava kada je jedna osoba razvila u sebi koncept čiste ljubavi. Dopustite da podijelimo kako mi to percipiramo.

Stvorene realnosti

Radi se o konceptu, mentalnoj projekciji kako postoji čista ljubav i osoba se s energijom tog koncepta veže na ljude koji odgovaraju slici s kojom ona želi razmjenu te čiste ljubavi, a koji daju prostora za to svojim programima. Pošto se radi o “frekvenciji ljubavi” – osoba bira tu realnost i svjesno ju razvija – to se ne može “uništavati”. Tada se stvara hologram realnosti u kojem se nađu obje osobe u kojoj se ne može pustiti ni sa jedne strane.

Osoba koja daje projekciju ne može pustiti vezanost dok ne pusti i osoba na koju se projicira, i obratno. Pritom osoba na koju se projicira osjeća, pošto je u stvorenoj realnosti, kao da su osjećaji njeni, iako nisu, i to percipira kao vezanost za osobu koja projicira. Osoba na koju se projicira ova energija daje prostor obično nečim banalnim, što joj fali u životu. Dakle to je “točka” povezivanja a zatim kreće “upijanje” osjećaja i programa osobe koja projicira.

Bunari energije u lažnim realnostima

Iznenađujuće je da mnogi odnosi spadaju pod ovaj sistem povezivanja, a posebno u new ageu, ili sistemima lažnog svjetla, gdje se često na ovaj način osobe klaisficiraju kao srodne duše ili nešto tako. Posebno kod ljudi koji “kreiraju” svojim vizualizacijama recimo; to zalazi u tuđu slobodnu volju jer se kačimo time ljudima čiji programi to omogućuju. Nova energija se ne stvara već jedna osoba daje energiju na kraju “kreatoru”. Zato je to identično magijskim praksama (sistemi “vortexa” su piramidalne strukture gdje oni koji su se jače ispraksirali u kreiranju uvijek prednjače pred onima koji su početnici, i vođe sistema ili priče, se pokazuje kao primjer uspjeha obično, dok je realnost takva da ovi na “vrhu” obično uzimaju energiju od početnika, koja ide zatim u kreiranje njihove željenje realnosti; vortexi izvana izgledaju kao blještavo svjetlo, ali iza toga je krater, bunar sivkaste boje u kojem osim sive prevladava umjetno plava boja sintetskog višeg uma, a u koji odlaze ljudske energije).

Kreiranje odnosa

Ako osoba “kreira” ljubavni odnos sa osobom koja je slobodna, uzima joj se energija, i volja; osoba potpada pod iluziju “kreatora” još lakše nego ako je u odnosu, i to je energetski identična slika magiji. To je miješanje u slobodnu volju i to nitko ne radi, čak ni Izvor. Ako se kreira ljubavni odnos sa osobom koja je u odnosu već, onda se energija uzima od obje osobe u odnosu, ulazi se u ljubavni odnos, slobodnu volju i energije osobe. Osoba koja ovako kreira sklapa ugovore duše sa astralima makar to ne zna, te ako osoba na koju se projicira “otkači” cijelu priču, osoba koja je “kreator” postaje izvor hrane za sintetiku. Tada se obično javlja agresija.

Ovo ne spada u klasične obrasce agresora, žrtve, itd., iako osoba koja projicira želi pod svaku cijenu razmjenu ljubavi sa drugom osobom kako bi uživala. S te strane je to isto nesvjesni tip agresije.

Kod koncepta je jedini motiv da se koncept realizira, jer osoba koja projicira (kasnije i na koju se projicira) to percipira kao realnost – pošto i inače živi kroz koncepte najčešće; a kod prave ljubav postoji pravi konekt i obostrano istovremeno prepoznavanje. Ukoliko se koncept realizira, odnos je onoliko trajan koliko traje mentalna projekcija a za to je potrebno izbjegavati crveni spektar, u kojem nema laži. Stoga odnos obično završava nakon seksualnog čina (prva čakra), koji pokazuje pravo stanje neumitno.

Rješenje

Jedini način je da se ovo prepozna kao nepripadajuće nama i tada možemo pustiti efektno. Dobar način je da zatražimo Izvor da nam pokaže što naše pravo Ja osjeća prema toj i toj osobi, i bit će nam pokazana prava realnost ispod programa i projekcija; ukoliko osjetimo grč, znači da nam se sistem brani od nečega.

Naravno, ukoliko smo spremni na istinu i ne moramo učiti iz iskustva više.

Prirodni položaj duše i Čovjeka

Izvor jedini kreira energiju, mi to ne radimo, to nije izvorni položaj duše ni čovjeka. Kada osoba odabire to iskustvo, Izvor to dozvoljava, ali osoba mora biti svjesna da takvo iskustvo ima ugovore i posljedicu još većeg udaljavanja od Izvora. Stvaraju se novi ugovori koji omogućuju daljnje kreiranje kako bi se “mašina” hranila, od osobe se duša odvaja jer prirodno ne želi kreiranje. Stvara se mašina koja podupire daljnje iluzije.

Kada radimo ono što je u skladu sa dušom, Izvor to višestruko podupire i stvara pritom nove količine organske energije, sve se ekspandira kako bi dao dodatnu potporu balansu organske kreacije. Na taj način se na dva fronta stvara nova energija; Izvor stvara novu energiju koju daje duši koja se oslobađa (recimo kroz Soul Reading), kao i svima nama recimo kroz tretmane; na drugom frontu Njegovi pomagači oslobađaju organsku kreaciju (energiju) prekrivenu sintetikom. Na kraju svakog čišćenja koje radimo, sva se sintetika reciklira nazad u organsku Tamu, bazni tamnu materiju, i tako se pomalo uspostavlja balans.

Kada sami kreiramo, krademo energiju od nekuda ili od nekoga i pritom stvaramo ugovore i karmu; kada Izvor daje, stvara novu energiju kako bi za nas kreirao idealan život. To je Njegova ljubav koja sve ekspandira.

Saša Momić