Daću ti svet

Free ljubići

Sijena je kupila voće i povrće na putu do svog udobnog stančića u dvospratnoj zgradi u Red Hilu, gradskoj četvrti na severu Brizbejna. Najomiljeniji kutak bio joj je prostrani balkon opasan mrežom protiv insekata. Na njemu je gajila saksijsko cveće i kuhinjsko začinsko bilje. S balkona se pružao pogled na grad. Ostatak stana se odlikovao prozračnošću i oskudnom dekoracijom. Kukuruzno-žuta sofa, dva pletena naslonjača i dva moderna stočića bili su u kutku za sedenje. Egzotične rukotvorine, koje je donela s putovanja po Maleziji i Tajlandu, davale su atmosferu prostoriji, a na podu je bio tepih blistavo crvene i boje safira, kupljen u nekom turskom bazaru.
Nije loše za devojku koja je pre dve godine, usred teške životne krize, došla u Brizbejn, zaključila je. Sa dvadeset i šest godina mogla se pohvaliti četverogodišnjom karijerom fizioterapeutkinje i postepenim usponom u profesiji. Volela je svoj posao jer joj je on značio slobodu i nezavisnost.
Živela je opušteno, mogla je da priušti putovanja u daleke zemlje, a u slobodno vreme igrala je golf i pripremala egzotične specijalitete. Imala je krug prijatelja s kojima se redovno sastajala. Pa kako da sve to ostavi zbog ponude Fina Meklauda?
Noseći u rukama kese, sportskom torbom i hrpom pisama, otključala je vrata stana. Potom je skuvala čaj, pa se udobno zavalila na sofu da pregleda poštu. Srce joj je potonulo kad je Ugledala koverat od najfinijeg papira s melburnskim poštanskim žigom. S tupim osećajem u duši prepoznala je sestrin rukopis na belo-srebmoj pozivnici, oslikanoj svadbenim zvonima oko imena Dakote i Džejmsa. Pozivnicu je pratila rukom ispisana poruka:
„Sijena, rešili smo da stanemo na ludi kamen. Veruj mi da sam se, tebi za ljubav, opirala koliko sam mogla, ali Džejms i ja smo izgleda suđeni jedno drugom. Iako ti se naša odluka možda čini ishitrenom, pokušaj da je prihvatiš. Možeš li, molim te, biti srećna zbog nas? I molim te, dođi na naše venčanje! Ne samo zarad mene, već i za ljubav mami i tati kojima se srce slama zbog svega. S ljubavlju, tvoja sestra Dakota.”

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje