Feng shui savjeti za proljetno čišćenje doma: Pokrenite energiju i sezonu napretka

Životni stil

Proljeće je doba godine kada svi želimo širom otvoriti prozore i uživati u čistom i mirisnom domu. Ukoliko ste zagovornik drevne kineske filozofije feng shui, otkrijte kako očistiti dom i stvoriti osnove za sezonu izobilja.

Proljeće je doba godine kada svi želimo širom otvoriti prozore i uživati u čistom i mirisnom domu. Ukoliko ste zagovornik drevne kineske filozofije feng shui, otkrijte kako očistiti dom i stvoriti osnove za sezonu izobilja.

Prije nego počnete čišćenje riješite se svih nepotrebnih stvari iz svog doma, auta, kancelarije i drugih prostora koje koristite. Feng shui stručnjaci ističu da je važno fokusirati se na to što trebate ukloniti kako biste se osjećali aktivnije. Preporučuju da opremu za vježbanje stavite na vidljivo mjesto te da u ormaru na vidljivo mjesto stavite odjeću svjetlijih boja.

Nakon toga očistite kuhinju i pazite da ne preskočite čišćenje frižidera, jer će vam prema feng shui filozofiji upravo to donijeti napredak.

Prašina se nakuplja svuda pa i ispod stvari i veoma je važno da je se riješite jer je prema feng shui filozofiji nakupljena prašina uzrok stagnacije. Stoga očistite prašinu ispod svih stvari u kući kako biste pokrenuli energiju u svim područjima svog života.

Ilustracija: ShutterstockIlustracija: Shutterstock

Prema feng shui filozofiji veoma je važno i da operete prozore i zavjese, jer oni daju novi pogled na život. Nakon toga očistite police u svom domu. Ukoliko imate viška stvari, poklonite ih prijateljima, a u svom domu stvorite prostor za nove ideje.

Feng shui stručnjaci savjetuju i da sredite svoje finansije i razmislite o načinima na koje možete uštedjeti ili uložiti novac.

S obzirom na to da prema feng shui filozofiji trebamo očistiti sve životne prostore, a da značajan dio vremena provodimo i na internetu, feng shui stručnjaci predlažu da osvježite svoje profile na društvenim mrežama novim fotografijama.

Na kraju donesite odluku o sezonskoj namjeri i provedite je u djelo. Promjene su uvijek dobrodošle, a u njih spada i uzgoj novih biljaka ili bavljenje sportom.

https://www.klix.ba/lifestyle/kucaiured/feng-shui-savjeti-za-proljetno-ciscenje-doma-pokrenite-energiju-i-sezonu-napretka/190326028


Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje