Sitni znaci koji u ljubavnim vezama mnogo znače

Životni stil

Iako su djela na prvom mjestu, u ljubavi ne bi trebalo zanemarivati ni snagu riječi. Sretni parovi vremenom su naučili važnost verbalne komunikacije, pa ne propuštaju priliku da i riječima pokažu svom partneru koliko im znači.

Ove rečenice su doslovno sinonim sretne veze i dobrog odnosa, odnosno, one su ključ svake zdrave komunikacije među partnerima.

1. Tu sam za tebe.

Lijepo je znati da pored sebe imate osobu, koja će vam pružiti podršku, pred ma kakvim problemom se našli. Sa druge strane, ako jedno od vas nije sigurno u podršku onog drugog, vaš odnos može biti trajno narušen.

2. Izgledaš nevjerovatno!

Ovakvi komplimenti jasno stavljaju do znanja, da vas i poslije nekog vremena partner podjednako privlači, a kada on stekne svijest o tome, porašće mu samopouzdanje, a uz to, još više će se zaljubiti u vas.

3. Vjerujem u tebe!

Imati nekog ko vjeruje u vas i vaše kvalitete i ko je spreman da to pokaže, dragocjeno je i mnogo znači kada se nađete pred velikim zadatkom, koji vam nerijetko može poljuljati samopouzdanje.

4. Hvala.

Veoma je bitno da izrazite svoju zahvalnost partneru, prije svega što je dio vašeg života, a onda i za sve sitne radosti, kojima vam uljepšava dan.

5. Žao mi je…

Parovi koji su izgradili čvrst odnos ne znaju za ponos. Ako ste uvidjeli svoju grešku, skupite hrabrost i recite – izvini. Zaista nije toliko teško, a vašem partneru mnogo će značiti činjenica da ste zbog njega spremni da pređete preko svojih stavova i svog ponosa.

6. Voljela/lio bih da…

Bez obzira na to koliko ste zajedno i koliko se dobro poznajete, vaš partner vam ne može pročitati misli, pa je zaista važno da mu otvoreno kažete šta želite. Umjesto da vas ljuti što nešto nije uradio, recite mu šta od njega očekujete i sve će biti uredu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/ljubav/sitni-znaci-koji-u-ljubavnim-vezama-mnogo-znace

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje