Smaragdni pašnjaci

Vikend ljubići

Tridesetdvogodišnji mladić smeđe kose i kestenjastih očiju uvek je bio vedar i imao je neverovatno šarmantan osmeh, to se odmah dopalo Ajris. Bio je prilično zgodan ali ga to nije činilo nadmenim i uobraženim. Naprotiv, sticao se utisak da je Geri Mek Keron od onih ljudi čiji su kvaliteti mnogo veći od njihovog samopouzdanja. Bio je nenametljiv i tih, a umesto da skreće pažnju nadmenošću, skretao ju je svojim simpatičnim osmehom.
Kad je, posle trećeg ili četvrtog dolaska u njenu kancelariju, Geri počeo da joj se udvara, Ajris je bila uzbuđena i zadovoljna, jer se i on dopadao njoj. Naravno, tada se još nisu poznavali i nisu mogli da znaju šta će biti od njihove tek započete veze. Ali kako je vreme prolazilo bili su sve zaljubljeniji jedno u drugo, i to između njih je postajalo sve ozbiljnije. Počeli su da govore o zajedničkoj budućnosti. Tek tada, Ajris je saznala nešto više o Gerijevoj porodici i o njegovom materijalnom statusu. Do tada, znala je samo da njegovi žive na ranču u južnom Arkanzasu, a on je ostao ovde, u San Antoniu, gde je i studirao, i radi kao ekonomista u firmi “Glob Investments”. Bila je ubeđena da je Geri prosečnog imovnog stanja, otprilike kao i ona i njeni roditelji.
A onda je saznala da mesto na kome je njen dragi rođen nije tek običan mali ranč, nego ogroman posed, i da su Mek Keronovi u stvari veoma, veoma bogati. Imali su nepregledne pašnjake i štale sa ogromnim brojem grla stoke, koju su plasirali na tržište severnijih američkih država. Bili su toliko bogati da su imali ne samo bazen i terene za tenis i golf na imanju, nego i svoj privatni helikopter. Uz to, bili su i jedna od najuticajnijih porodica u Arkanzasu, još od vremena Gerijevog pradede koji je prvi uspeo da stekne veliki kapital uzgojem i prodajom stoke.
Većinu devojaka bi iznenadno otkriće da im je momak bogataš učinilo srećnim. Ali Ajrisina prva reakcija bila je zbunjenost, a zatim sumnja u sebe. Ona zaista nikada nije maštala o bogatoj udaji. Imala je osećaj da se uopšte ne bi snašla među Mek Keronovima i u tolikom bogatstvu, kad bi se udala za Gerija.

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje