Stopostotna ljubav

Free ljubići

Bio je treći april, dva dana uoči njenog trideset sedmog rođendana, kada je donela odluku da promeni neke stvari u svom životu. To jest, bar dve stvari. One dve koje su je u protekle četiri godine koštale najviše živaca i predstavljale za nju kontinuirani stres. Obe te stvari imale su veze sa Slejdom Kaslom, razlika je bila u tome što je jednu svakako morala da mu saopšti u dogledno vreme, a drugu se ne bi usudila da mu prizna sve i kad bi znala da joj je to poslednji dan života.
lste večeri, kada se vraćala sa posla, zaustavila je auto pred jednom lepo opremljenom italijanskom kartolerijom uz put i kupila skupu, luksuzno ukoričenu svesku, optimističke, ružičaste boje. Kod kuće, sipala je čašu svog omiljenog belog vina, smestila se u udobnu fotelju pored balkonskih vrata i na prvom listu nove sveske zapisala datum, a zatim i odluke:
Broj jedan: Džeklin Vud više neće čitati vesti na televiziji „Kanal 21“, jer smatra da bi trebalo da taj posao prepusti mlađima.
Broj dva: Džeklin Vud učiniće sve da sebi izbije iz glave Slejda Kasla i u narednih godinu dana zaljubi se u nekog drugog muškarca, jer je posle četiri godine poznanstva i poslovnog odnosa sa Slejdom očigledno da on prema njoj ništa ne oseća.
Prvu odluku bilo je sasvim lako sprovesti u delo. Bilo je dovoljno da samo kaže Slejdu da više ne želi da se pojavljuje pred kamerama i vodi informativni program. Bila je uverena da će joj on izaći u susret što je pre moguće, i pronaći drugu osobu za taj posao. Ali, druga odluka…? Dobro je znala da to neće biti ni malo lako. Ako uopšte bude izvodljivo. Kako izbaciti iz svog srca muškarca koji se tu ugnezdio i koji je već godinama njena neostvarena, potajna ljubav?
Četrdeset petogodišnji Slejd Kasli bio je vlasnik „Kanala 21“, najveće i najuticajnije TV-stanice u Medfordu, koja je poslednjih par godina beležila sve veće uspehe i uspela da postane najgledanija lokalna televizija u državi Oregon, gledanija čak i od velikih portlandskih kanala. Pre nešto više od četiri godine lično je doveo Džeklin na svojuteleviziju i poverio joj mesto urednika i promotera udarnih večernjih vesti. Od prvog dana sarađivali su odlično, bez ikakvih nesuglasica i nesporazuma, a neočekivano brzo uspostavili su i lični, prijateljski odnos. Džeklin je imala objašnjenje za to. U trenutku kada su se upoznali i kada je počela da radi za njega, oboje su prolazili kroz ozbiljne i teške životne krize. Nekoliko meseci pre toga Slejd je pretrpeo užasnu tragediju, izgubio je svog petnaestogodišnjeg sina. Taj događaj potresao je čitav grad. Grupa tinejdžera otišla je da provede vikend na Kaskejd Rejndžu, radilo se o ekskurziji koju je organizovao koledž. Bez odobrenja nastavnika trojica dečaka odvojila su se od grupe sa namerom da se okušaju u fri*klajmbingu, i dvojica od njih su tom prilikom nastradala. Jedan je bio Slejdov sin, Ruger.

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje