Tri tamnopute žene s hidžabom se prvi put u historiji našle na naslovnici Voguea

Životni stil

Prvi put u historiji, tri tamnoputa modela s hidžabom su prikazana na naslovnici aprilskog izdanja modnog časopisa Vogue Arabia.

Prvi put u historiji, tri tamnoputa modela s hidžabom su prikazana na naslovnici aprilskog izdanja modnog časopisa Vogue Arabia.

Manekenke Halima Aden, Ikram Abdi Omar i Amina Adan fotografirala je Txema Yeste, dok je glavni tvorac ove ideje zapravo Katie Trotter, koja je odlučila aprilskom naslovnicom razbiti stereotipe vezane za modu i muslimanke.

 

Naime, ovo je prvo pojavljivanje za Abdi Omar i Aminu Adan, dok se drugi put Halima Aden javlja na naslovnici nekog modnog magazina.

Foto: Vogue ArabiaFoto: Vogue Arabia

 

“Mislim da je važno zapamtiti da je nošenje hidžaba ženin lični izbor. On ju ne čini ni boljom ni lošijom u odnosu na druge muslimanke. Za mene hidžab simbolizira skromnost, ali on u isti mah mi daje osjećaj moći”, kazala je Aden u članku Voguea Arabia koji prati priču.

One su također govorile i o svojim iskustvima kao mladim muslimankama i diskriminaciji koja se usko veže za taj identitet.

https://www.klix.ba/lifestyle/modailjepota/tri-tamnopute-zene-s-hidzabom-se-prvi-put-u-historiji-nasle-na-naslovnici-voguea/190330013

 


Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje