1131

Venčanje sa odbeglom mladom

Vikend ljubići

Dan pred svoje venčanje Heder Tomsonje shvatila daje napravila pogrešan izbor. Međutim, nema hrabrosti da otkaže venčanje… sve dok slučajno ne sretne zgodnog stranca koji je ubedi da treba da osluškuje svoje srce.
Arči Keri nikako ne može da zaboravi tužnu devojku koju je ubedio da ne treba da se udaje ukoliko to ne želi. Na njegovo veliko iznenađenje, otkriva da će sledećih nekoliko dana raditi zajedno sa njom u bolnici…


Arči je mogao da oseti kako mu se šok penje telom dok je gledao tu ženu. Toliko puta je mislio o njoj. U stvari, preterano često mu je njeno lice izlazilo pred oči i često se pitao šta li se s njom dešava. Da joj je znao ime, pokušao bi da je pronađe, ali pošto nije imao nikakve podatke, nije mogao ništa da učini. To stoje najednom vidi ispred sebe, u bolnici, zapanjilo gaje i on je morao da se pribere i natera sebe da se sabere dok se okretao ka Čarlijevim roditeljima.
– Da sednemo? – predložio je, uvodeći ih nazad u sobu. Sačekao je dok ne sedoše pa se okrenu mladoj ženi. – Hvala vam, sestro, ja ću nastaviti.
– Naravno, gospodine.
Ljubazno se nasmejala dok je žurila ka vratima, a Arci je primetio kako joj se obrazi crvene. Znao je da je i ona šokirana njihovim iznenadnim susretom. Pretpostavio je da je Heder jedna od sestara iz agencije, ali je ipak bilo čudno što ju je sudbina dovela baš ovde.
– Prvo vas moram uveriti da je Čarli dobro – rekao je, odbacujući pomisao o sudbini jer u nju nije verovao. Koliko je znao iz iskustva, život su ljudima usmeravale njihove odluke, a ne nepredvidive sile.
– Pretrpeo je infarkt miokarda, to jest srčani udar, ali je sada u stabilnom stanju i vitalne funkcije su mu dobre. Nadamo da će i ubuduće biti tako.
– Hvala nebesima!
Čarlijeva majka poče da plače kad je to ćula. Arči joj doda kutiju s papirnim maramicama sa stola i sačeka da se žena sabere. Hteo je da oboma bude jasno da se dete još nije sasvim izvuklo.
– Svi testovi ukazuju na to da Čarli pati od miokarditisa, što je stručan naziv za upalu srčanog mišića. Pomenuli ste da on ima infekciju gornjeg respiratornog trakta još od pre Božića i mislim da je ovo povezano s tim.
– Mislite da je kašalj prouzrokovao srčani udar? -upita otac.
– U suštini, to je to, gospodine Magvajer – potvrdi Arči.
– Najuobičajeniji razlog za miokarditis je virusna upala, prouzrokovana uglavnom virusom koksaki. Mislim da se njemu baš to desilo.
– Ali, ja sam često bio prehlađen kad sam bio mali – protivreČio je Daren Magvajer. -1 nije bilo posledica po srce.
– Da, ali Čarli nema sreće kao vi – Arči je strpljivo davao objašnjenja, znajući da su roditeljima ona potrebna da bi razumeli o čemu je reč. — Sva sreća da je vaš lekar opšte prakse posumnjao da nešto nije u redu sa srcem kad je video da Čarli ima bolove u plućima. Zahvaljujući tome što je brzo uputio Čarlija kod nas, možemo da radimo tačno ono što treba. Test koji smo uradili pokazuje da postoje smetnje u radu srca vašeg sina. Zato se on i žalio da nema daha.
-I šta ćemo sad? – upita otac. – Možete li mu dati neke lekove?

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se