Dejting prepreke na koje nailazite kada zapravo ne želite da se obavežete

LIFESTYLE

Neke devojke žele vezu, neke ne. Ali ovo drugo je teže shvatljivo i ako se izjasnite da ne želite ništa ozbiljno, naići ćete na neke prepreke, koje niste očekivali. 

Muškarci pretpostavljaju da ipak želite vezu

Teško će vam poverovati da samo želite da se zabavljate i budete slobodni – to mora da je neka zamka. Misliće da će se to uskoro promeniti ili će se osećati uvređeno, kao da želite da ih iskoristite.

Pod neobaveznom vezom, muškarci podrazumevaju seks

Ako već ne želite da se obavezujete, verovatno vam je samo do seksa. Jer ako želite i nežnost i deljenje zabavnih sadržaja, to je suviše nalik vezi i onda im tek ništa nije jasno.

Pretpostavljaju da stalno flertujete (ili se viđate) i sa drugima 

Neobavezna veza i monogamija u muškim glavama uglavnom ne idu zajedno. Pa ako ste počeli da se viđate sa nekim, možete se sresti sa ljubomorom i posesivnošću kojoj ne samo da nema mesta u vašem odnosu, nego je i potpuno neopravdana.

Ne postoji adekvatan međuprostor za neobavezno viđanje

Ili je neobavezan seks – što znači da ćete sa nekim biti jednom, a onda ćete se čuditi zašto se ne javlja, kad vam je bilo tako dobro i još više ćete se čuditi kad se javi posle pet meseci (kad ste ga već zaboravili) – ili je veza (a to znači da se viđate redovno).

Prijatelji stalno pokušavaju da vas sa nekim upoznaju

Ako nastavite da se neobavezno viđate sa raznim usputnim tipovima, završićete kao usedelica, ili ćete “izgubiti kompas”, strahuju vaši prijatelji. I zato stalno pokušavaju da vas upoznaju sa nekim pouzdanim, da vas “upare” – da ne bi brinuli, a i da bi osvedočili svoj sistem vrednosti. U ovom nesebičnom ponašanju ima mnogo sebičnosti, što ćete sa zaprepašćenjem shvatiti (a teško ćete prihatiti).

Kad vodite prisne razgovore sa prijateljima, vaši stavovi će ih uznemiriti

Oni koji su u posvećenim vezama ili brakovima, jednostano ne shvataju vašu potrebu za slobodom i ne odobravaju način na koji tu slobodu praktikujete. Ako vam se neko sviđa i želite da budete sa njim, onda ga, valjda, volite i treba da budete zajedno, možda ćete uspeti – tako oni razmišljaju. O, desiće se i ovo – prijateljica će vam, godinama kasnije, kada se posle razvoda i nekog vremena osvajanja samostalnosti nađe u vašem položaju, reći da vas tek sad razume.

Izvor