Ljubav prema sebi: Volite li sebe?

LIFESTYLE

Danas je dan ljubavi. Ako ste zaljubljeme, verovatno vas je, barem usput sačekala slatka porukica, skuvana kafa za dobro jutro, ili ste pred odlazak na posao dobile poljubac i zagrljaj. To je zaista sjajan početak dana. Međutim, šta kada ostanete nasamo sa sobom, kada partner nije tu i kada ispari sva ta romantika, ili ako ste single devojka? Ima li ljubavi kada ostanete nasamo sa sobom?

Vidite, kada je reč o ljubavi, prvi korak da zavolite, upravo je zavoleti sebe. Tek onda kada ste zaista sposobne da prihvatite sebe, svoj težak karakter, nesavršeno telo i konfuzan način života i da naučite da uživate u sebi, možete da zakoračite i zaista zavolite svet oko sebe i svog partnera, bez zadrške i punim srcem.

Dakle ljubav prema sebi je najčistija forma ljubavi, bez zadrške, sumnje i osude. Ona je umeće življenja i koračanje ka sreći.

Danas možete stati ispred ogledala, svega 3 minuta pre izlaska iz kuće i zapitati se da li zaista volite sebe? Ako su sve sumnje u vašoj glavi zaćutale, ako ste osetile spokoj i nasmejale se, vi uživate u sebi i svom životu.

Međutim, ako ste čule 1000 glasova uglavi, koji vam ulivaju nesigurnost, sumnju i nezadovoljstvo, to nije ništa neobično, jer se ljubav prema sebi uči, temeljno i korak po korak. Ako ste spremni da se krenete na put promene, hrabro i uporno, bez obzira koliko teško bilo, vi ste već spoznale ljubav prema sebi.

Prvi korak u ljubavi prema sebi jeste da se potpuno jasno vidite, da spoznate ko ste bez ostatka. A onda kada uvidite gde se u životu nalazite, sledeća faza ljubavi prema sebi je da kreirate viziju sebe i svog života i da ka njoj hrabro koračate, gradeći usput najbolju verziju sebe.

Ljubav prema sebi je početak srećnog života, ali uz to i početak naše ljubavi i prihvatanja drugih, jer samo onda kada jasno vidimo sebe i prihvatimo svoje nedostatke, bićemo u stanju da ne osuđujemo druge, već da ih prihvatimo i pružimo im podršku kada je teško.

Kada uvidite da ste svoje potrebe stavili kao prioritet, ne u smislu sebičnosti, već u smislu svoje udobnosti, tako da je vama lepo, a da nikoga ne ugrožavate, shvatićete koliko je lako uživati u sebi. Ne morate da čekate savršenog partnera, da biste uz njega shvatile da ste savršene, on će doći onda kada same spoznate svoje savršenstvo!

Danas je dan da počnete! Oprostite i razumite sebe. Prihvatite svoje mane i uživajte u svojim vrlinama. Sebi i svojim voljenima dugujete jednu srećnu osobu, sposobnu da pruži i zasluži ljubav! Osvrnite se sebi i postanite sopstvena potrška, život zaista nije težak, kada umete da prevaziđete sopstvene granice!

Pročitajte i…Ovo svaka žena mora da iskusi pre ozbiljne veze

Foto:GettyImages

https://www.lepotaizdravlje.rs/ljubav_i_seks/ljubav-prema-sebi-volite-li-sebe/

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.