Ne treba ti muškarac, potreban ti je prokleti ratnik.

LIFESTYLE

Za moju slatku divlju ženu, znam zašto nije uspjela ni s kim drugim – ne treba ti muškarac, nego prokleti ratnik. Ovaj tvoj ratnik će čeznuti za tvojom snagom i tvojim intenzitetom. Gledat će te i neće vidjeti nešto što bi trebalo ukrotiti, već nešto čemu se treba diviti. Imaj malo nade i daj šansu ljubavi samo još jednom, jer ti obećavam, slatka divlja ženo – ljubav koju tražiš – traži tebe.

Ti si snaga turske kave na izlazak sunca i ne pokušavaj se pretvarati da nisi.

Ti si jedna od divljih, i bez obzira na to koliko pokušavala sakriti tu činjenicu, ne možeš biti ništa drugo do onoga što jesi – i to je u redu. Ti si upravo onakva kakva bi trebala biti, veličanstveno divlja u svojoj kaotičnoj ljepoti.

Znam da ti je srce bilo slomljeno i znam da ne razumiješ zašto uvijek izgleda kao da nikad ne uspijeva, ali konačno sam shvatila:

Ne treba ti muškarac, treba ti prokleti ratnik.

Nije bitno vozi li taj ratnik džip ili sjajni sportski automobil, nije važno nosi li svilu ili pamuk – nije važno ni radi li u jutarnjoj ili noćnoj smjeni.

Važno je da kada dođe do klađenja na tvoje srce, on će biti visoki ulog – sve do kraja, piše Kate Rose za Elephant journal.

Ovaj tvoj ratnik će čeznuti za tvojom snagom i tvojim intenzitetom. Gledat će te i neće vidjeti nešto što bi trebalo ukrotiti, već nešto čemu se treba diviti. Ovaj tvoj ratnik neće biti netko s kim možeš manipulirati ili se igrati s njim kao što se događalo  prošlosti, zato dušo, čak ni ne pokušavaj – i vjeruj mi, zbog toga ćeš ga još više voljeti.

Zato što nisi samo žena, ti si prokleta boginja.

Tvoja žestina će ga svaki put baciti na koljena kad pogleda u tvoje prekrasne oči, ali razlika je u tome što, za razliku od ostalih, neće se uplašiti. Ne, ovaj put ćeš napokon upoznati svoju drugu polovicu.

Ovaj tvoj ratnik će htjeti potaknuti plamen u tvojim očima umjesto da ga pokuša ugasiti vlastitom nesigurnošću.

Jer za tebe je ratnik jedini muškarac koji će ikada živjeti u divljini s tobom.

Možda neće morati ubijati zmajeve da bi zaradio tvoju ljubav, ali će i dalje prolaziti kroz vatru ako bi to značilo da će vidjeti taj nevjerojatan osmijeh koji držiš u rezervi samo za njega.

To je stvar, slobodni duh, ovaj ratnik kojeg tražiš … on traži tebe.

Jer on je imao neuspjele odnose zbog kojih se pitao je li možda trebao biti sam do kraja svog putovanja – a ti ćeš sve to promijeniti za njega.

Jer kada se ti i ovaj tvoj ratnik susretnete i sudarite – dogodit će se vatrena ljubav.

Ne pokušavaj pobjeći ovaj put – znam da je tvoje srce već bilo slomljeno i da nisi navikla na neke stvari, ali ovaj put je drugačije. Daj sebi vremena da to vidiš.

Ovaj tvoj ratnik mora vidjeti da je moguće da netko vidi svu njegovu divljinu i da još uvijek bude tamo kada žudi za slobodom i odlazi u svijet nakratko. Nećeš ga uvijek morati slijediti, baš kao što on tebe ne mora uvijek slijediti.

Dopusti sebi da ostaneš divlja, čak i kada je sve što želiš učiniti sklupčati se uz njega i zaboraviti da ostatak svijeta postoji.

Dopusti da i dalje lutaš obnažena pod punim mjesecom i da piješ Mjesečev sjaj. Dopusti da osjetiš vjetar na svom srcu i sunce kada krećeš prema novom putovanju. Zato što će te ovaj ratnik voljeti zbog tvoje divljine – i željet ćeš ga zadržati.

Sada ćete biti zajedno u ovom čudesnom, ludom, kaotičnom, srceparajućem životu – jer ratnik treba voljeti boginju. I potrebna je boginja da pokaže ratniku što je prava ljubav.

Zato spakiraj svoje nesigurnosti i svoje ideje o ogradama, jer to ionako nikada nisi bila ti. Ti si rođena znajući da si predodređen za više, a sada je vrijeme da vidiš kako izgledaju svi ti snovi.

Ljubav poput ove ne može se zaustaviti, zato mi obećaj da ćeš izdržati još malo.

Imaj malo nade i daj šansu ljubavi samo još jednom, jer ti obećavam, slatka divlja ženo – ljubav koju tražiš – traži tebe.

Kate Rose

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Foto: Jason Momoa Aquaman creativecommons.org / flick

https://atma.hr/ne-treba-ti-muskarac-potreban-ti-je-prokleti-ratnik/

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.