Teme o kojima trebate razgovarati prije zajedničkog života

LIFESTYLE

Odluka na zajednički život velika je stvar i ma koliko se činila kao logična odluka, o njoj treba dobro razmisliti i o svemu otvoreno razgovarati sa partnerom, prije nego što do useljenja dođe. 

Zajednički život je polje, na kojem stvarno upoznajete osobu sa kojom ste i uviđate njene mane, koje ranije niste primijetili. To je jedno od najtežih iskustava, ali i prelomnih momenata u svakoj vezi i ako to bude išlo glatko, definitivno ste pronašli partnera za cijeli život.

Ipak, postoji nekoliko stvari o kojima treba da razmislite i razgovarate, prije nego što se odlučite na ovaj korak.

1. Podjela kućnih poslova

Već na samu pomisao o zajedničkom životu, trebalo bi da sa partnerom porazgovarate o održavanju stana i kućnim poslovima. Muškarci imaju čudnu naviku da svuda unaokolo ostavljaju svoje stvari, dok žene vole da im je sve cakum pakum. Kako biste spriječili sukob, zbog pobacanih čarapa svuda naokolo, objasnite svom momku, da vam je zaista bitno da bude uredan. Još jedna stvar, ne smijete dozvoliti da mu nakon useljenja, pored djevojke postanete i čistačica. Poslovi u kući se dijele ravnopravno. Uredu je da oboje postavite svoje uslove ili izaberete poslove koje volite, ali morate oboje da radite na održavanju vašeg životnog prostora urednim i čistim.

2. Finansije

Pitanje novca je jako važno, kada donosite odluku o zajedničkom životu. Morate se dogovoriti o tome da li ćete imati zajednički budžet, kako ćete plaćati troškove i slično. Bitno je da donesete odluku, kojom ste oboje zadovoljni, kako kasnije niko od vas ne bi došao u situaciju da se osjeti kao “oštećena strana”.

3. Koliko ste ozbiljni

Najbitnija stvar, kada je početak zajedničkog života u pitanju je, koliko je zaista ozbiljna vaša veza. Brzopletost vas može koštati vašeg odnosa, zato na vrijeme razmislite da li ste spremni na ovaj korak, i oboje definišite šta za vas, takva odluka znači!

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/ljubav/teme-o-kojima-trebate-razgovarati-prije-zajednickog-zivota

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.