Usudite li se isprobati pet novih super seks položaja?

LIFESTYLE

U dugotrajnim vezama vrlo često nakon nekog vremena splasne strast u krevetu.

OK, sjajan odnos s partnerom, ljubav, maženje i paženje – sve je to predivno – ali, to vrlo brzo može poremetiti dosadna rutina u krevetu. Neki parovi čak nakon nekog vremena uopšte ne spavaju više zajedno – što je ozbiljan problem!  Međutim, to ne mora da bude tako. Ko je otvoren za nešto novo, ko želi iskušati nešto novo, može sve to lako promijeniti. I to ne mora biti nešto posebno ludo i “perverzno”.

Već jedna obična promjena ustaljene poze može pokrenuti lavinu strasti. Ovih pet varijanti vjerovatno niste još isprobali – a trebalo bi…

#1 Spork 

Naziv ovog položaja dolazi iz engleskih riječi “spoon” (kašika) i “fork” (villjuška). Žena leži na leđima. Muškarac leži pod desnim uglom od nje na svojoj desnoj ili lijevoj strani (kad se gleda odozgo, partneri tvore krst). Onda on stavi jednu njenu nogu na svoje rame. U tom položaju može prodrijeti iz neobičnog ugla.

#2 Žensko sedlo

Žensko sedlo je varijanta “jahaćeg” položaja. Doduše, žena ne sjedi licem okrenuta prema muškarcu ili pak okrenuta licem od muškarca, odnosno leđima okrenuta prema njemu – u ženskom sedlu žena je bočno na muškarcu, tako da on može podmatrati njen profil. Ženske noge su ili okrenute u stranu u koju ona gleda ili ona ispruži jednu nogu među njegovim nogama.

#3 Bečka kamenica

Taj položaj zahtjeva od žene malo gipkosti. Naime, ona leži na leđima te noge podigne maksimalno visoko u zrak. U najboljem slučaju su joj stopala pored ili iza glave. Na taj način muškarac može jako duboko prodrijeti te pružiti dodatni užitak.

#4 Trapez

Kod ove poze muškarac sjedi na rubu kreveta. Žena sjedi licem okrenuta prema njemu te nogama okruži gornji dio njegovog tijela. Žena se može malo nagnuti prema nazad kako bi omogućila dublju penetraciju. Tako žena zapravo ima kontrolu, a on može uživati u seksi pogledu na partnericu.

#5 Leteći oslonac

U ovom položaju muškarac leži na leđima. Žena legne potrbuške na njega, ali naopačke – odnosno, da su njene noge u smjeru njegove glave. Na taj način dolazi do neobičnog ugla penetracije, a on ima slobodan pogled na njenu stražnjicu. Važno: u ovom položaju je potrebno dosta pažnje, jer se penis poprilično savije.

Izvor: miss7.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Izvor

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.