Žena mnogo šta oprašta, ali ovo nikada

LIFESTYLE

Žena mnogo šta oprašta. Ako voli, naravno. Pa, čak i ako ne voli već žali. Ili poštuje. Ili samo zbog plemenitosti – blagorodnih žena nije malo. Može oprostiti prevaru, grubost, ljenost. Čak i izdaju.

Ali postoji jedna stvar koja nije da se ne oprašta, a takođe se oprašta. Ali nepopravljivo utiče na odnos. Uvijek. To je situacija kada nas muškarac nije zaštitio. I nevažno od čeg: od užasnog psa, od grubog prodavca ili čuvara. Od svoje sopstvene rodbine, koja nas je lukavo ismijavala. Inače, to se najčešće dešava. Ili od pljačkaša, recimo…

Nije bitno, od koga i od čega. I argumenti mogu biti najispravniji: “Zašto bih izazivao skandal?”, “Same žene će se razjasniti”, “Sama sebe možeš štititi”… Možemo. Kako je neko davno rekao: “Učimo malo po malo, učimo”. I na kraju možemo prelijepo da zaštitimo sebe. Stavimo na svoje mjesto arogantne rođake i onog koji prati prijavimo policiji. I odgovorimo grubijanu tako da se uplaši i pobjegne.


Ali naš muškarac nas nije zaštitio. I to se pamti zauvijek. I nepopravljivo pokvari odnos. Zato što je zaštita glavna osobina muškarca, zbog koje mu se sve može oprostiti. Čuvati i zaštiti to je glavno u muškarcu. I u njegovoj ljubavi to je glavno. Sve ostalo može biti zaboravljeno i oprošteno.

I mnoge žene koje su prestale da vole, ne sjete se odmah razloga. Ne želimo da se sjetimo – to je teško. Ali razlog uvijek postoji. I najčešće je u tome – što nas nisu zaštitili. I uspjele smo same. I postale jače i pametnije…

A takav muškarac nije nam potreban ni biološki ni psihološki; muškarac koji ne može zaštititi svoju ženu. I svoju ljubav.

Zato nas štitite. I zapamtite – najjača i najvoljenija žena u duši nikada neće zaboraviti da nije bila zaštićena. Iako su ponekad to takve sitnice, zar ne?

Izvor: Bebamur

Autor: minimagazin.info

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.