ZNAK ZA UZBUNU: Pet stvari u vezi koje ne smete da ignorišete

LIFESTYLE

 

Da li ste se ikada osvrnuli na svoje prošle veze i shvatili da su u stvari sve vreme postojali jasni znaci koji su pokazivali da joj se bliži kraj, a samo ih vi niste videli? Nemojte se sekirati. Svima je lakše da realno sagledaju situaciju iz drugog, novog ugla, kad više nisu u toksičnoj ljubavnoj vezi.

Proverite da li se pronalazite u ovim tvrdnjama i ovog puta na vreme prepoznajte jasne znake za uzbunu.

Konstantne borbe oko kućnih poslova

Čak i u najzdravijim odnosima s vremena na vreme će se pojaviti nesuglasice oko toga čiji je red da iznese smeće, ali ako vaš partner smatra da su takvi zadaci predviđeni samo za ženski rod – dolazimo do problema.

– Upravo je ta podela kućnih poslova jedan od najčešćih problema u vezama – tvrdi dr Karej Jazid, psihoterapeut specijalizovan za ženska pitanja, koji ističe da ako na početku prihvatite takvu raspodelu zadataka, problem će samo eskalirati kako budete napredovali u karijeri ili se odlučite za decu.

Nedostatak vremena za sebe

Ako vam druga strana brani da viđate drage ljude ili vam uvodi pravila o raspodeli vašeg slobodnog vremena, budite sigurni da imate problem.

– Za zdrav odnos potrebni su fleksibilnost i otvorenost – objašnjava psihoterapeutkinja Alison Koen koja smatra da je ključ zdrave veze kvalitetno provedeno vreme zajedno, ali i imanje vremena za druge ljude i hobije.

Vređanje

Jedno je biti ljut na svog partnera, a drugo je nazivati ga pogrdnim imenima tokom svađe. Takvo ponašanje obično ukazuje na nedostatak poštovanja jedne ili obe strane.

Bliski odnosi s bivšim ljubavima

Naravno, pojedini ljudi potpuno uspešno održavaju prijateljske odnose s bivšima. No, pravo pitanje je da li se vi osećate prijatno zbog njihovog odnosa. Ako ponekad imate osećaj da njihova komunikacija prelazi prijateljske granice i zbog toga se vi osećate loše, razgovarajte s partnerom, jer čini se da ne poštuje vaše osećaje, a ni granice.

Ignorisanje

Moderne tehnologije smanjile su stepen komunikacije između ljudi, ali to ne znači da treba da tolerišete partnera koji gotovo uopšte više ne obraća pažnju na vas. Ako ponekad imate osećaj da morate da se takmičite s mobilnim telefonom za njegovu pažnju, vreme je za uzbunu.

Izvor: Index
Foto: Ilustracija/Pexels.com

 

https://nadlanu.com/453125/znak-za-uzbunu-pet-stvari-u-vezi-koje-ne-smete-da-ignorisete/


Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.