10 najvažnijih zajedničkih crta koje dijele sretni parovi

Životni stil

Ne možemo sto posto znati šta opterećuje ili jača neku vezu. Međutim, možemo posmatrati parove koji su zajedno sretni i vole se – i možda nešto i naučiti od njih!

Tu je strategiju pratio američki portal, E-Harmony sa svojim istraživanjem indeksa sreće. U redovnim razmacima ispitivali su parove o faktorima ometanja i sreće u vezi. Krajem prošle godine je ispitano više od 2.300 osoba – svi u braku ili u dugotrajnoj vezi – a više od 82 posto je sretno i zadovoljno u vezi.

Dakle, šta im je zajedničko?

Prema indeksu sreće, prvenstveno ovih deset stvari…

#1 Lični interes

Slični interesi nisu bez razloga neki od glavnih razloga zašto se neko u nekoga zaljubi – oni takođe čine vezu dobrom. A indeks sreće je samo jedna od bezbrojnih potvrda…

#2 Zajedno iz ljubavi

Oni koji su zajedno iz čiste ljubavi, tvrdi istraživanje, u prosjeku su sretniji od onih koji su u vezi zbog novaca ili statusa, straha od samoće ili iz navike.

#3 Aktivan seksualni život

Seks barem jednom sedmično – tako barem tvrde ispitanici koji su svoju vezu opisali sretnom.

#4 Politička uvjerenja

Razlika u političkim uvjerenjima nije neka prevelika drama – ali parovi koji imaju slične političke svjetonazore u prosjeku su sretniji od ostalih.

#5 Želja za dugotrajnom vezom

Dugotrajna veza vrlo rijetko nastaje “slučajno” – barem je većina ispitanika izjavila da je od početka htjela nešto čvrsto i dugotrajno.

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/ljubav/stvarni-zivot/10-najvaznijih-zajednickih-crta-koje-dijele-sretni-parovi

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje