10 stvari koje pravi muškarac nikada neće zahtijevati od vas

Životni stil

Svaka veza ima svoje uspone i padove, a kompromisi su često jedan od sastavnih dijelova svake veze i braka. Ipak, ukoliko vaš partner pred vas postavlja sljedeće zahtjeve, zapitajte se šta radite s takvim čovjekom.

Da mu ispričate o prethodnim ljubavnicima


Ako ste ekstrovertna osoba, dijelite sve što želite, ali znajte da nikad ne treba da osjećate pritisak da pričate o svojoj intimnoj istoriji. Pravo je svake osobe da ostavi detalje svoje seksualne prošlosti u prošlosti.

Da pređete preko izljeva bijesa


Intimnost se gradi na sposobnosti da se osjećate u vezi dovoljno sigurno da možete da pokažete ranjivost i autentičnost. Vaš partner nema pravo da traži od vas da prihvatate njegovu ljutnju i nervozu zato što je imao težak dan ili je pod stresom. To će da rezultira osjećajem anksioznosti i odbojnosti u vezi.

Da minimizirate vaša postignuća


Ljubomora je česta u ljubavnim vezama, ali tražiti da prigušite svoju svjetlost da bi vaš partner sijao sjajnije u poređenju sa vama, potpuno je neprihvatljivo. Ako je vaš partner nesiguran po pitanju svoje ličnosti i položaja u društvu, zahtjevi da vi umanjite svoje uspjehe i moć samo će stvoriti odbojnost. Ako postanete inferiorna verzija sebe, umanjenih kvaliteta, to neće donijeti radost vama, a vašem partneru neće pomoći da zadovolji svoj ego.

Da prestanete da plačete


Partner nema pravo da zahtijeva od vas da ne pričate o svojim osjećanjima. Zadržavati stvari u sebi je toksično, a razgovor o problemima pomaže da se dođe do korijena problema. Razgovor nikad nije zvocanje ako mu pristupite na konstruktivan način.

Da vam kontroliše telefon


Zahtjev partnera da pregleda vaš telefon ogromno je narušavanje privatnosti i prelazak ličnih granica. Ako vaš partner osjeća potrebu da provjerava vaš mobilni, to ukazuje na velike probleme sa povjerenjem u vezi, a na kojima treba raditi. Povjerenje je osnova za zdrav odnos pun uzajamnog poštovanja. Ako nemate povjerenje, onda ste vjerovatno sa pogrešnom osobom u vezi.

Da utiče na vaš posao


Vaš partner nema pravo da zahtijeva od vas da napustite svoj posao i odreknete se finansijske nezavisnosti. To je put ka velikim problemima. Ako ste vi radili kad ste se upoznali, vi ste jedini koji treba da nezavisno odlučite o promjenama poslova ili ostajanju kod kuće.

Da birate između njega i vaše majke


Nikad vas niko ne treba dovoditi u poziciju da birate između partnera i porodice. Ako postoji konflikt između vašeg partnera i porodice i izgleda nerješiv, vi nikad ne treba da birate stranu. Ako su jedna ili obje strane nespremne da riješe sukob i prevaziđu razlike, prihvatite situaciju, ali nikad nemojte da se odričete jednog odnosa zbog drugog.

Da prihvatate maltretiranje


Vaš partner nema pravo da traži od vas da ostanete u odnosu u kojem više nema ljubavi, vjernosti i prisutno je maltretiranje. Ako vaš partner ne ispunjava svoje obaveze i dužnosti, nije u redu da očekuje od vas ljubav i vjernost. Ljudi ostaju u vezi, jer ne žele neuspjeh. Najveći je neuspjeh ostati u vezi u kojoj niste srećni.

Izvor: Cosmopolitan

Autor: minimagazin.info

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje