8 “zlatnih pravila”: Kako da smanjite rizik (k)od sextinga?

Životni stil

Prvo pravilo ove zabavne i korisne komunikacije: ako niste ušli u sferu seksi zadirkivanja u stvarnom životu, onda još nije pravi trenutak da se upuštate u sexting.

Dijeljenje intimnih “golišavih” fotografija može biti rizičan potez, sjetite se samo kako su nedavno “procurile” na društvene mreže fotografije svjetskih zvijezda, ali i mnoge koju su “obični smrtnici” dijelili jedni drugima putem Snapchata. No to ne znači da trebate odustati i zaboraviti na sexting!

Naime, neka istraživanja pokazuju da ovakav oblik komunikacije ima svojih prednosti. Slanje “nevaljalih” poruka partneru ne samo da pali iskrice između vas nego povećava samopouzdanje, jača vezu i pomaže vam da istražite načine da se seksualno izrazite.

Sexting može biti pomalo neugodan ako to nikada ranije niste radili. Ponekad ne znate šta reći, niste sigurni šta vaš partner voli, ili se ne osjećate ugodno. Naravno, ništa od ovoga nije bitno ako pošaljete pogrešne delikatne podatke ili dopustite da dođu u pogrešne ruke. Zato, budite oprezni i držite se savjeta za sexting kako biste uživali u dopisivanju bez brige.

Kako da seksting ne bude riskantan?

#1 Usaglasite se s partnerom

Obavezno pitajte partnera želi li ovakvu vrstu komunikacije prije slanja bilo čega. Ne morate nužno pitati službeno, ali pokušajte razjasniti svoju namjeru i prije nego što nastavite, utvrdite da je saglasan s tim.

#2 Prvo izađite na sastanak

Mnogo ljudi se danas prije upoznavanja oči u oči dopisuju sedmicama, ali prije nego što se upustite u intimnu komunikaciju, utvrdite ima li hemije među vama. Ako to ne napravite, možda ćete shvatiti, kad se napokon i sretnete, kako ste podijelili mnogo osobnih podataka s nekim ko vas ni ne zanima.

#3 Koristite sexting kao predigru

“Prave” poruke mogu vas dovesti u seksi raspoloženje i satima prije nego što se vidite s partnerom i tako vas pripreme za savršenu strastvenu noć.

#4 Budite otvoreni

Ako ste pristali na sexting, budite otvoreni, nemojte skrivati svoje želje i nemojte se premišljati napisati nešto ili ne. Osjećaćete se zadovoljnije svojim odnosom i imaćete bolju seksualnu komunikaciju.

#5 Oslonite se na prethodna iskustva

Ponekada se poruke mogu protumačiti drugačije, pa je jednostavnije “čitati” nekoga dok ga gledate u oči, zato, ako niste sigurni što točno napisati dok se dopisujete, sjetite se zajedničkih intimnih iskustava koji su vam se urezali u pamćenje. Pišite o tome.

#6 Koristite ga da biste davali savjete

Sexting takođe može biti odličan način da nagovijestite partneru šta želite u krevetu.

#7 Budite oprezni s fotografijama

Nemojte slati golišave fotografije nekome koga ne poznajete dovoljno ili kome ne vjerujete, u suprotnom se držite samo dopisivanja ili snimaka, fotografija koje malo otkrivaju.

#8 Ne čuvajte, ne arhivirajte

Naravno, ko se ne bi volio vratiti na “mjesto zločina” i još jednom pogledati ili pročitati “vruće dopisivanje”, ali da biste eliminisali šanse da ih vidi pogrešan par očiju, nemojte oklijevati pritisnuti delete.

Shape

SHAPE© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PREVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CIJELINI ILI DJELIMIČNO, BEZ PRETHODNE PISANE DOZVOLE.

Shape

Guliver/Getty Images

Izvor

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje