Lagarije

Vikend ljubići

Vard Džesap je požurio u trpezariju, na večeru. Danas je baš mnogo radio i zamorio se. Svoje velike, dugačke ruke stavio je u džepove i zazviždao, zadovoljan rezultatima današnjih napora. Okretao se levo-desno i svojim prelepim. sjajnozelenim očima, tražio ostale ukućane.
Bio je izrazito visok i krupan, ali istovremeno i vrlo zgodan muškarac, crne kose. kao gavranovo perje. Njegova pojava i kretanje su odisati urođenom elegancijom i dobrom kondicijom, šio je sigurno nasledio od svojih britanskih predaka. No, Vard je bio pravi Amerikanac, čovek iz Oklahome i njenih beskrajnih zelenih površina načičkanih hiljadama rančeva i milionima grla stoke.
—Izgledaš prilično zadovoljno – konstatovala je Lilijan i spustila
tanjire prepune junetine, krompira i peciva na poveći drveni sto.
—Kako i ne bih bio! — nasmejao se. — Sve ide kao po loju. Baka
putuje večeras, to znaš, zar ne? Ide kod Belinde. Moja sestra i ne sanja o tome. Uopšte joj ne zavidim — smejao se i dalje.
Lilijan je pogledala prema tavanici i tihim, pobožnim glasom počela da zahvaljuje. — Izgleda da je neko konačno čuo i uslišio moje molbe. Postala je već neizdrživa.

—Mislio sam da se vas dve dobro razumete i slažete — zadirkivao je Vard preko zalogaja.
—Da. da! Sve je dobro dok ćutim, radim, ne izlazim iz kuhinje i bez reći ispunjavam njene prohteve.
—Ćuti. Ulijan. Nemoj da se sad predomisli.
—Baš me briga! Ionako sam odlučila da. ako se nešto ne promeni
predem da radim kod Vejdovih.
—Uh! Zar si zaboravila da imaju i blizance? — čudio se.
Lilijan se osmehnula i brzo uozbiljila. Vard nije bio siguran da li je video osmeh ili grč na njenom licu.
—Obožavam decu — rekla je i sklonila pramen svoje sede kose sa lica.
— Ne znam šta ti čekaš i zašto se ne oženiš? Već je krajnje vrane, pogotovu ako želiš da imaš dccu — dodala je.
Začuđeno je podigao obrve, kao da nije razumeo o čemu Lilijan govori. Bio je lep i izrazito privlačan čovek. Crna, gusta kosa, krupne zelene oči, pravilan nos i velika senzualna usta, sa punim, mekim usnama. Neodoljivo je podsećao na nekog od onih divnih, prelepih Rimljana, Mada je mogao da ima stotine žena, izlazio je samo povremeno, izbegavajući ozbiljnije veze. Otkad se razišao sa Karol inom, žene su ga interesovale samo za jednu noć ili kraću avanturu. Karolina je bila njegova velika ljubav koja ga je bedno izigrala i udala se za njegovog rođaka Bada, koji je imao isto prezime — Džesap. Taj brak je trajao nekoliko nedelja, dok Karolina nije shvatila da njih dvojicu veže samo isto prezime, a da su u svemu ostalom različiti. Vard je bio vrlo sposoban poslovan čovek, koji je mnogo radio, ali i mnogo imao. Bad je bio šarmantan mladić, sklon lakom i bezbrižnom životu, a jedina briga mu je bila da se lepo obuće i još bolje provede. Kad je Karolina to ustanovila, razveli su se i ona je dojurila Vardu. moleći za oproštaj.


PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje