548

Hiljade zvezda iznad Hongkonga

Vikend ljubići

– Ako neko nešto samo nagovesti, pošalji ga meni – stisnutih pesnica, Čed Stoun je stajao u vratima.
– Ukoliko je u pitanju žena, ja ću se za nju pobrinuti – dodala je Brenda. – A sad, idi da se presvučeš. Gosti će poćeti da pristižu.
– Sirotica – ćula je čeda dok se udaljavala stepeništem. – Tog Šina bih najradije zadavio.
– Tip je monstrum – saglasila se Brenda.
– Kako baš njoj to da se desi…
– Ali promenila se – primetio je čed.
– Jedva sam je juče prepoznao na aerodromu.
– Možda se fizićki promenila, ali u duši je i dalje naša mala Felon.
Brenda je bila pet godina starija, ali gotovo za glavu niža od Felon. Otkad se Felonin otac oženio Brendinom majkom i obe ih doveo u kuću, Brenda je preuzela brigu u svojoj maloj sestri. Zapravo, njih dve nisu bile u krvnom srodstvu, ali su se volele kao sestre i ćesto su bile upućene jedna na drugu jer je Džon malo vremena provodio u kući a Ana se trudila da privuče pažnju muškaraca.
Dok se tuširala, Felon se u mislima vratila u prošlost. Pitala se kako bi se sve završilo s Voltom da se Stiven Roberts nije umcšao. A onda sc setila situacije u Australiji. Setila se novinskog članka i fotografija smetene gospođe šin u žutoj štampi, razočarane gospođice Brajton i bcsnog Vorena Šina. Povremeno ju je zvao telefonom pokušavajući da je ulagivanjem ili naređenjem natera da se vrati na posao i da se pretvara kao da se ništa nije dogodilo.
Felon ništa loše nije učinila. Znala je to, a ipak je povredila mnoge jer je bila naivna i lakoverna. Pogrešno je shvatila situaciju i izgubila je posao. Zato je pobegla kući – da izbegne novinare i radoznalost. Mrzela je da bude u centru pažnje a novinari su je proganjali.
Odbacila je te teške misli i zagledala se u svoj odraz u ogledalu. Tokom boravka u Australiji izgradila je elegantni imidž ali, kao što je njena sestra to odmah shvatila – bio je to samo imidž.
Uvek je bila mršava, ali poslednjih nekoliko nedelja ostavilo je trag na njoj i de-lovala je ranjivo. Imala je tamnoplave oći i dugu, tamnu kosu. Obukla je crno-belu suknju i crni top.
Iz prizemlja su se čuli glasovi, gosti su počeli da pristižu. Felon je nesigurno silazila stepenicama jer ju je sve podsećalo na metež u Australiji. Čim je pritisak postao neizdržljiv, došla je kući. Nadala se da će naći podršku među ljudima koje poznaje od detinjstva.
– Mala Felon će uskoro sići – čula je glas svoje sestre.
– Mala Felon? – ukočila se kada je prepoznala taj glas. – Sećam se visoke dcvojkc koja nije znala šta će sa sobom pa je prosipala piće ljudima u krilo. Pitam se da li je tako privukla pažnju Vorena Sina?
– Ne budi bezobrazan, Stivene – odbrusila mu je Brenda. – Čovek je iskoristio dete.
– Dete? koliko joj je godina?
– Dvadeset dve, ali…
Felon se vratila uza stepenice i nije čula nastavak razgovora. A onda se zaustavila na pola puta. Ne! Prkosno je podigla bradu. Neće se izolovati od ljudi zbog strašnog događaja u Australiji! Samo joj treba vremena da to prebrodi.
Stiven Roberts!

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje