600

Neobična princeza

Vikend ljubići

Šta da radi? I kad bi bila zdrava, nema gde da pobegne. Cela zemlja je preplavljena uhodama. Hroma devojka ne može daleko da odmakne neprimećena. Osim toga, od čega će živeti, čak i kada bi se sakrila u najdalje selo, u najgušću šumu, morala bi da jede i da se ogreje. Pod hitno mora nešto da smisli.
Prilika joj se sama ukazala. To venčanje koje planiraju, to je ono što joj treba. Naravno da nju nisu planirali da zovu u svatove, ali ko će primetiti još jednu neuglednu priliku u tolikoj svadbenoj sviti?
Juta će krenuti odavde sa punim svojim mirazom. Moraće da bude bar nekoliko kola sa stvarima. Podrazumevaju se sluge i sluškinje.
Ko će zapaziti da je jedna sluškinja višak? Ili, još bolje, jedan mladi, neugledni sluga, sa bolesnom nogom. Prerušiće se. Lako može da ukrade pantalone i nešto muškog odela. Lako će joj biti da ode. Ionako nema ni šta da ponese, niti šta da ostavi. Nema šta da pakuje, samo treba da se uvuče neprimetno u neka od kola. Ono najvrednije što ima je ona sama. A to neće nikome dozvoliti da joj oduzme.


PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje