405

Licem prema suncu

Vikend ljubići

Da li je to, što sam zaljubljen u Silviju, nešto najbolje ili nešto najgore što mi se dogodilo u životu, zapitao se Morgan, uviđajući da je već dve godine uzaludno čekao na to da ga žena koju je voleo primeti i dozvoli mu da joj se približi.Ponekad je pomišljao da je blagosloven time što se ona zbližila sa njim, što su postali prijatelji, a ponekad je proklinjao dan u kome ju je ugledao, u kome je shvatio da se ludo, beznadežno, nepovratno zaljubio u nju.
Dogodilo se to na studentskoj zabavi, organizovanoj na Univerzitetu Alberta u Vankuveru. Silvija se nalazila na završnoj godini studija grafičkog dizajna, a on, Morgan, je bio apsolvent informatike.
Sedeo je u društvu svojih kolega kada je momak, zadužen za odabir muzike, pustio najnoviji hit jene popularne američke pevačice. Silvija je prva skočila na noge, u dva koraka se našla na sredini prostorije i počela da igra.
Morgan ju je zapazio istog trenutka. Nikada pre nije, nakon samo jednog pogleda na neku devojku, stekao toliko mnogo utisaka o njoj, utisaka praćenih udarom vreline u telu. Potpuno opčinjen, nekoliko dugih trenutaka nije mogao da dođe sebi. Bio je gluv i slep za sve što se dešavalo oko njega, sva njegova pažnja je bila usmerena na Silviju, devojku koja se koketno i mazno uvijala uz muziku, kao da je svojim plesom želela da zavede sve muškarce, da ih navede da polude za njom.
I, muškarci su zaista poludeli za Silvijom. Oči su im bile usijane dok su posmatrali zavodljive pokrete njenog skladnog tela. Uživali su u pogledu na njene grudi, ogoljeni stomak, bokove i noge koje su se jasno ocrtavale ispod uzane suknje. Zabavljala ih je njena sloboda da se na jednoj studentskoj zabavi ponaša kao striptizeta, čiji je posao da raspaljuje maštu prisutnih muškaraca.
Morgan je bio jedini koga nisu zavele samo Silvijine obline, samo zavodljivi pokreti njenog tela. On je, svojim istančanim sluhom, osetio koliko je ona samouverena i jaka bila, koliko je bila svoja. Osećao je njenu unutrašnju snagu, kojom je lako mogla da pokori sve te muškarce koji su zurili u nju i razmišljali o tome kolike su im bile šanse da je osvoje i odvedu u noć.
Iako je i on sam poželeo Silviju, nije razmišljao o njoj na taj način. Više od mogućnosti da mu ona pripadne u postelji, nadao se prilici da je upozna, da razgovara sa njom. Njegove namere su bile čiste i časne, i možda mu je, baš zbog toga, Silvija prišla, kada je uzeo gitaru i počeo da svira. Sela je pored njega, kao da je znala da je on svaku odsviranu pesmu namenio njoj i da ga je upravo ona te večeri inspirisala da zvuci, koje je proizvodio, budu nežniji i romantičniji nego ikada pre.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje