Mramorni horizonti

Free ljubići

Avsar je, u početku, naivno verovao da je Sureja, zanosna plavokosa lepotica, želela njega. Trebalo je da prođe nekoliko meseci da bi shvatio da je želela njegov status, moć, bogatstvo, životni stil, kao i brojne prilike da se na važnim mestima prikazuje u svojim najboljim izdanjima.

Gde god bi se pojavila, predstavljala je magnet za muške oči. A on, Avsar, je glupo uživao u činjenici da ju je samo on imao, da je bila njegova.  Šepurio  se  u  njenom  društvu,  svesno  izazivaj  ući  zavist poznatih i nepoznatih muškaraca.

Verovao je da je Sureja zaljubljena u njega, sve dok nije otkrio da je ona zaljubljena isključivo u sebe. Da joj je stalo jedino do onoga što je moglo da se vidi, kupi, dobije.

Nije umela da voli, niti da se daje. Ogrezla u samoljublju, provodila je sate doterujući se i težeći tome da izgleda sve bolje i sve atraktivnije. Drugi sadržaji je nisu zanimali, ali je umela da se lažno ushiti kada bi to procenila kao potrebno. Duša joj je bila prazna, a srce hladno.

Kada je Avsar sve to shvatio, bilo je kasno. Sureja je ostala u drugom stanju. I iako je želela da prekine trudnoću, on joj to nije dozvolio. Nadao se da bi majčinstvo moglo daje promeni, da smekša njeno tvrdo srce. Dogodilo se upravo suprotno. Sureja je provela trudnoću u stanju panike zbog promene figure, zbog rastezanja kože. Rođenje ćerke je doživela kao olakšanje i kao priliku da se što pre vrati vežbanju i dovođenju svog tela u nekadašnju formu.

Odbila  je  Avsarovu  ponudu  da  se uda  za  njega,  već je  objavila  da napušta Tursku i da odlazi u Ameriku, u nameri da postane foto-model. Ćerku je, bez žaljenja, prepustila dadilji i, povremeno, svojim roditeljima. Nikome se nije pravdala zbog donete odluke da napusti dete, ode na drugi kraj sveta i posveti se karijeri.

Pokazala   je,   time,   sav   potencijal   svoje   sebičnosti,   arogancije   i bezosećajnosti.

A Avsar je prezreo sebe zbog okolnosti da je imao takvu ženu za ljubavnu partnerku i da ju je učinio majkom svog deteta.

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje