Budjenje strasti

LJUBIĆI

ČITAJTE ISPOD
Potražio je poruku, a onda se sjetio da nije pogledao na tavanu. Preskačući po dva stepeni-ka uspeo se do ateljea i konačno je pronašao. Zastao je na vratima i zagledao se u njenu povijenu figuru. Činilo mu se daje nenormalno da neko sate provodi u tom položaju. Bila je zanesena u slikanje i nije ga ni primijetila, pa je mogao mimo da je po-smatra.
Volio je njeno savršeno lijepo lice sa visokim čelom i tankim povijenim nosom. Bila je hladna i čulna u isto vrijeme, a sve to se gubilo u trenutku kada bi osmjeh prešao preko njenih usana.
— Kriva si kao kifla i zamazana si po nosu – rekao joj je u trenutku kada je stao iza nje da bi je obuhvatio oko struka i podigao na noge.
— Koliko dugo sjediš tako povijena? – upitao ju je dok je nježno prstima masirao njene zategnute žile na vratu.
— Ne sjećam se, sigurno ima nekoliko sati – rekla je neodređeno i okrenula se ka njemu. Zagledala se u njegove lijepe usne i lako ih dodirnula. — Tek sada vidim da si mi nedostajao.
Želio je da razgovara sa nj om, ali sneni pogled njenih tamnih očiju budio je novi poriv u njemu. Uvijek je bio nemoćan kada bi osjetio želju u njoj, imala je posebnu mogućnost da ga opija.
Privila se uz njega svjesna želje koju je probudila. Zabacila je glavu unazad i blago rastvorila usne. Znala je da bi bilo lako predati se porivu tijela i zaboraviti sve ono što ju je mučilo. Smogla je snage i odvojila se od njega.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.