Maorski jedrenjak

Vikend ljubići
Ljubavni roman – Maorski jedrenjak

Medlin je raširila svoj peškir pored same vode, skinula brzo odeću i zagazila u plićak. U bikiniju ciklama boje, sa zlaćano preplanulom kožom, pravim leđima i dugim nogama izgledala je sjajno i onaj ko bi je video od pozadi pomislio bi da je to neka devojka. Najpre je lagano pokvasila telo pljuskajući se, jer ovako rano voda je još uvek bila malo prohladna, onda je zakoračila u vodu, ali se setila da nije dobro pokupila kosu i da će je sigurno ukvasiti dok se bude kupala. Vratila se, potražila šnalu u svojoj torbi i, stojeći, uplela do ramena dugu crnu kosu u gustu pletenicu, vešto je umotala u krug i pričvrstila šnalom. Onda je nestrpljivo potrčala i bacila se u vodu.
Jutro je bilo bez daška vetra, a okean bez talasa, ali i da ih je bilo nju to ne bi moglo da zaustavi. Kao Australijanka rođena na obali okeana, oduvek je plivala izvrsno. Pedesetak minuta nije izlazila iz vode, menjajući stilove. S vremena na vreme se odmarala opružena na leđima i kroz trepavice gledala u nebo koje se rumenelo od ranog jutarnjeg sunca. Najrazličitije misli prolazile su joj kroz glavu, dok je tako plutala na vodi, znajući da je potpuno sama u ovom delu plaže i da je niko i ništa neće uznemiriti u njenom jutarnjem uživanju.
Bilo joj je potrebno ovo malo relaksacije posle napetosti koja je poslednjih nedelju dana vladala u njenoj maloj tročlanoj porodici. Otkako su saznala da Torvald Osvaldsen želi da se njom oženi, njena deca su zaista pomahnitala. Desetogodišnji Riči, koji do tada uopšte nije bio tako neprijateljski nastrojen prema prijatelju svoje majke, i uživao je u vožnjama Torvaldovom jahtom, odjednom je počeo da se ponaša divlje, i nije hteo čak ni da vidi majčinog udvarača. Dejni je, sa svoje strane, imala sasvim drugačije ideje i insistirala je da Medlin prihvati.

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje