Zabranjeno voće

LJUBIĆI

Osim devojaka, Žak d’Elije u brak je doveo i dva sina. Pol. mladi, već je radio kod oca koji je bio proizvođač i trgovac vinom i imao predstavništva u Parizu i Dižonu, a Filip, koji je živeo u Burgundiji. u Sent Andreu, učio je od svoga dede po majci veštinu pravljenja vina. Sam gospodin d’Elije bio je visok, tamnokos muškarac, stariji petnaestak godina od njene majke i Brižita je od samog početka odbijala svaki kontakt sa njim.
Mari-KJod je stalno podsećala daje to kuća njenog oca i da sve pripada njoj i daje Brižita tu samo uljez i trapava Engleskinja.
Kada je baka umrla, pisala je majci i kao odgovor dobila toplo pismo utehe koje je, donekle, iznenadilo. Majka je, takođe, pozvala da dođe u Pariz sada, kada je sama. što je, isto tako, iznenadilo, kao da je sve bilo zaboravljeno i oprošteno. Požclcla je da odmah krene, ali trebalo je prc toga da. obavi mnogo toga Stoje ostalo posle bakine smrti.
Upravo je pisala majci pismo kada je začula zvono na vratima. Bila je nemalo iznenađena kada je otvorila i ugledala Filipa d’Elijea. Nije mogla da pogreši. bio je Francuz od glave do pete …
Trenutak su stajali i posmatrali se nemo. Nadala se daje prepoznao, iako se od onda potpuno promenila. Što se njega tiče, bio je odrastao čovek, visok i vitak, širokih pleća. Bio te najzgodniji muškarac koga je ikada videla. Snažan galski nos i senzualna usta činili su divnu cclinu sa prodornim safimoplavim očima na njegovom mršavom, skoro asketskom licu.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.