Ljudi su postali opsjednuti spoljašnim izgledom – A to je zadnje što treba cijeniti kod čovjeka

Životni stil

Svjesna sam činjenice da na mom licu postoje bore, ali ja želim da se one vide. To je autentični izraz mene. Želim da me prihvatite takvu kakva jesam.

Pozivam sve žene da zauzmu aktivnu poziciju i prestanu se fokusirati samo na vanjsku ljepotu, na štetu sebe i svoje prirode. Želim da prenesem važnu poruku: opsesija perfekcijom je bolest koja pogađa mnoge ljude širom svijeta. Prekrivamo naša lica slojevima šminke, redovito koristimo botoks i izgladnjujemo sebe u potrazi za “idealnom” veličinom.

Trudimo se ispraviti ono što zapravo nije potrebno popravljati, dok ono što bismo trebali najviše njegovati ostaje zapostavljeno. Da li znate o čemu govorim? Govorim o našoj duši. Duši koja zahtijeva pažljivu njegu i brigu. Došlo je vrijeme da joj posvetimo pažnju. Recite iskreno, kako možete očekivati da vas netko voli ako sami sebe ne volite?

Ako se sakrivate iza vanjskog izgleda, možete li zaista reći da ste zadovoljni sobom? Ne možete. Želim da shvatite jednu stvar vrlo jasno: nije važno kako izgledate izvana, ako ste potpuno prazni iznutra. Danas želim poručiti svima: više neću koristiti šminku. Ne želim se više maskirati, jer sam umorna od nošenja tuđeg lica. Došlo je vrijeme da odbacimo maske.

Svjesna sam da imam bore, ali želim da se one vide. To sam ja, istinska ja. Želim da me prihvatite takvu kakva jesam. Današnji svijet je opsjednut vanjskim izgledom. Ne možete ni zamisliti koliko novca kompanije troše na promoviranje ideje da morate ulagati svoje financijske resurse kako biste odgodili prirodne znakove starenja ili kako biste se oslobodili nezdrave i neprirodne upotrebe anti-age proizvoda.

Principi ljepote 21. vijeka su postali apsurdni. To je ljepota na steroidima koja se širi poput virusa širom svijeta. To je zastrašujuće! Shvaćate li da umjetna estetika vlada svijetom, držeći nas zarobljene u zatvoru svojih iluzija o vanjštini? Umjesto da živimo i slijedimo našu prirodu, prisiljeni smo slijediti te nametnute standarde ljepote. Ali znate što?

Umorna sam od toga. Sada govorim sebi: “Stani!” Pozivam sve vas da se zaustavite i sjetite tko zaista jeste, što zaista želite. Sjetite se svoje autentičnosti. Nitko nikada neće zadovoljiti sve kriterije ljepote. Vanjski izgled je posljednja stvar koju treba cijeniti kod osobe. Ono što je zaista bitno je duša. Zapamtite to zauvijek.

Izvor: svezazenu.net

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje