473

Zakletva

Vikend ljubići

Kao i uvek kada su u pitanju bile Džesika Barton i Eleonora Filips, dve porodice, grofovska i sveštenička, su morale da udruže snage i zbiju redove. Godine njihovog odrastanja i sazrevanja, samo su učinile da prvo devojčice, a potom i devojke, postanu smelije i drskije.
Trenutno su obe bile učenice u jednoj akademiji za mlade dame i to na završnoj godini. Samo nekoliko meseci je delilo njihove roditelje od toga da odahnu što se i ta mora završila. Iako veoma inteligentne i izvrsne učenice sa najvišim ocenama, Nora i Džesika još uvek nisu savladale ono najvažnije što se od njih očekivalo, a to je disciplina i pokoravanje društvenim pravilima. Zahvaljujući dobrim porodičnim vezama grofa od Safoka nekoliko puta su izbegli katastrofu da devojke budu izbačene iz škole. Naravno, u svakom prestupu su učestvovale obe.
Međutim, pismo koje je grof od Safoka primio tog jutra, odnosilo se samo na njegovu ćerku, ali je svakako pozvao Lilanda i Suzan, znajući da ako Eleonora bude izbačena, Džesika ni u ludilu neće ostati u školi.
Sveštenik Barton je već treći put čitao pismo koje je poslala upravnica i jednako tresao glavom u neverici. Njegova supruga Suzan i ledi Livija su nakon prvog čitanja izašle iz salona, obe blede kao kreč.
– Uopšte nemam ideju šta više da radimo sa njima – Grejem Filips se držao za glavu. – Ni sam ne znam koliko me je vojvoda zadužio. Skoro da ne prođe ni jedan mesec bez incidenta i da ne mora da interveniše.
– Nije samo Eleonora u pitanju.
Džesika podjednako stvara probleme – rekao je Liland Barton. – Tako mi Bog pomogao, ali ni ja nemam rešenje. Da nije tebe i vojvode, ko zna šta bi bilo sa njom.
– Ipak, Džesika je bila dovoljno pametna da ne uradi ono što je Eleonora uradila – rekao je Grejem očajno.
– Siguran sam da ju je ohrabrivala. Na kraju, nisu mogle obe da poljube jednog muškarca – Liland je rekao, a onda se brzo prekrstio što je morao da pomene takvo svetogrđe.


Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje