349

Magija Vičita Folsa

Vikend ljubići

– Ono što Tenison ne želi je još problema na rancu, još tuge, još problema. Kada te je upoznao, video je da u tebi nema vedrine, da si teško povrcđcna, fizički, ali i na svaki drugi način. Njemu je dosta muka nakon šio su nam poginuli roditelji, i nakon što sam ja teško povređena. Voleo bi da u kući zavlada drugačija atmosfera, da se ispuni drugačijom energijom. Dakle, Tenison nema ništa protiv tebe, lično. Naprotiv, misli da si veoma fina, draga i dobra osoba, i beskrajno ti je zahvalan na svemu što si učinila za mene.
– Hm… – Džejmi nije uspela da priguši uzdah.
Pomislila je kako Tenison Voker nije imao prava da je opisuje kao tužnu osobu, u kojoj nema vedrine. Jer, ni on sam nije predstavljao oličenje srećnog i bezbrižnog čoveka. Naprotiv. Tenison Voker je izgledao zabrinuto, nervozno i nezadovoljno. Uvek je bio ozbiljan i namršten, uvek jc bio užurban i pun nestrpljenja. Videlo se da se teško snalazio u nametnutoj mu ulozi upravnika ranca, ulozi koju je. pre pogibije, obavljao njegov otac.
Do tog dana, Tenison Voker je živeo u San Antoniju i radio kao ekonomista u velikoj kompaniji, u kojoj jc imao značajnu rukovodeću funkciju. Njegova verenica. Šarliz Vejli, je takođe radila atraktivan posao, kao predstavnica za medije popularnog košarkaškog kluba. Oboje su uživali u svim pogodnostima stanovanja u velikom gradu, u urbanoj sredini. I oboje su imali snažan otpor prema mestu kakvo je Viči ta Fols, i prema ranču, u čijem okruženju nije bilo ničega sem brda, dolina, livada i polja.
Održavanje ranča je podrazume-valo celodnevno radno vreme, puno angažovanje, neprekidno prisustvo, uz stalno prisutnu neizvesnost po pitanju ostvarenja planiranih prihoda. Ranč je mogao da donosi dosta novca, ali i da proizvodi gubitke. Sve u zavisnosti od prirode, od atmosferskih prilika.
Temson Voker je tnrzeo kada situaciju nije mogao da drži u svojim rukama, kada je zavisio od drugih, kada je bio nemoćan. Džejmi je lako prepoznala tu njegovu osobinu, zahvaljujući kojoj je hio hronično mrzovoljan i napet.
Sve vreme je, istina, bila svesna i vanserijske privlačnosti Tenisona Vokera. privlačnosti koju je narušavalo to, što je neprekidno bio nepristupačan i mračan.
Pomislila jc kako bi radije otišla u potpunu neizvesnost, nego pala pod milost jednog takvog čoveka.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje