Neočekivana ljubav

Vikend ljubići

Uz lepu i mladu Emili želeli su i miraz. Za baronicu to nije bila potpuna pobeda.Pored starca sa kojim je želela da je unesreći htela je zamak za sebe. To je bio uslov.
Grof u kojeg je upravo gledala delovao joj je kao neko ko ne haje mnogo za bogatstvo jer ga je imao i previše. To ju je plašilo. Da će se zaista naći neko ko će je želeti bez ičega. Tačnije, ona je sanjala o takvoj ljubavi, ali ne sa starcem. Pažnju joj je privuklo ono što je grof upravo govorio.
– On je, ustvari, dobra duša ali je malo neobuzdan pa sam morao da preduzmem određene korake umesto njega. Ne želim da mi se loza ugasi dok on shvati da je proćerdao život.
Po tetkinom i tečinom zabezeknutom licu shvatila je da nešto nije u redu i sada joj je bilo žao što nije pratila razgovor.
– Grofe, bez uvrede – počela je tetka izokola – nadam se da vam je jasno da mi ne možemo dati dragu Emili tek tako. Mi smo mislili da vi hoćete da se ponovo oženite.
Kako da je damo nekome ko, ustvari, ne želi da se oženi?
– Baronice šta vam pada na pamet! – uvređeno je viknuo grof. – Iako je potpuno uobičajeno da se udovci mojih godina žene mladim devojkama, ja ne mislim da je to i moralno. Ledi Emili, siguran sam, na tako nešto nikada ne bi pristala. Da li sam u pravu? – pogledao je u Emili. Samo sekund je bilo potrebno da Emili stekne ogromno poverenje u ovog starca i iskoristi jedinu priliku da pomogne sebi. Nije čula šta ovaj grof uopšte želi, ali joj se ništa nije činilo tako strašnim kao udaja za starca.
– Da grofe, u pravu ste. Dozvolite mi da kažem da ja, izgleda, nisam u situaciji da odlučujem o svojoj sudbini. Tetka i teča žele, po svaku cenu, da me udaju za titulu.
Pri tom im ne smeta da moj budući suprug bude star. Ja ne kažem da sam baš očekivala da ću moći sama da biram muža, ali se nisam nadala da će hteti da me udaju za bilo koga ko je spreman da se odrekne miraza zarad moje lepote. Zato vas molim da još jednom ponovite vaš predlog. Bila sam malo odsutna mislima i nisam čula sve što ste pričali – Emilin glas se pretvorio u šapat pod naletom tetkinog besnog pogleda.


PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje