66

Engleski doktor italijanska mlada

Premium ljubavni romani

Da, Hjuov povratak je oduševio sve, samo nju nije…
Ošamućena od anestezije, zurila je u njegovu svilenkastu plavu kosu, koja mu je padala preko visokog glatkog čela, puna, mrzovoljna usta iz kojih su bez muke izlazile podrugljive šale, tamnozelene oči koje su se borale na uglovima kad se smejao – i nikada ga nije više mrzela.
– Potrebna mi je tvoja zdrava ruka! – rekao je Hju, sada ljubaznim glasom, blago je naginjući napred, ali je svaki pokret bio bolan. – Samo udahni nekoliko puta anesteziju.
– Ne pomaže! – Njene reči su bile prigušene zbog maske koju je Deb pričvrstila preko njenog lica.
-I neće ako nastaviš da pričaš umesto da dišeš. Hajde, Boni! – Mrzela je kad je tako zove. Tako je zovu članovi njene porodice, i to je u redu, ali ovde na poslu ona je Bonita. Okrenula je lice u stranu da mu to kaže ali on nije slušao. – Pusti da povez preuzme težinu – rekao je Hju, pokušavajući da pomeri njenu zdravu ruku, ali se ona plašila da je pusti, prestrašena od najmanjeg pokreta, dok su joj suze peckale smeđe oči, odlučna da ne dozvoli da on vidi kako ona ponovo plače. Ali je bilo tako teško biti hrabar.
– Ne volim anesteziju.
– U redu! – Usiljeno se nasmejao i popustio, a zatim nastavio svojim zapovedničkim, nadmenim glasom, ponovo joj pridikujući. – Hajde da se malo odmorimo, hoćemo li? Odmah se vraćam. – Videla je kakoje zakolutao očima prema Deb, u znak izvinjenja što se njegov pacijent ne ponaša krotko, shvatila je Bonita, pre nego što, bez sumnje, ode da se izvini svojoj devojci Amber, što će se čekanje od pet minuta, koliko joj je obećao, pretvoriti u petnaest minuta.

Nastavak na strani broj 2
– Žao mi je što stvaram probleme – doviknula je dok je on odlazio. Samo što nije zaplakala, ali je uspela da ubaci malo sarkazma pre nego što je izašao, jer joj je bilo mrsko koliko to boli, mrsko što se ponaša kao beba, mrsko što od sebe pravi budalu, naročito što je to pred njim!
– Ne budi šašava – rekla je Deb. – Niko ne misli da si problem, zar ne, Hju?
– Uopšte nije… – Hju je bio kratak, i nije dalje objašnjavao. Umesto toga, samo se gordo udaljio, nimalo impresioniran.
– Videla sam ga kako koluta očima.
– Zabrinut je zbog tebe! – Deb ju je tešila. – Rekla sam mu da ide na svadbeni prijem, da će Endru uskoro doći do tebe, ali je on insistirao da ti da nešto za ublažavanje bolova.
Što je značilo ništa! On je ipak lekar, i ostaće da pomogne koleginici kao što bi psu na ulici – to ipak ništa ne znači!
– U redu, onda! — Hju je brzo ušao sa malom medicinskom posudom. – Imam malo oralnog valijuma i on će te opustiti. Pa možemo još jednom pokušati kad počne da deluje.
– Samo završi s tim – rekla je Bonita, odbivši tabletu i stisnuvši zube, odlučna u tome da ovog puta uspe.
– Kako ti kažeš. – Hju je odložio medicinsku posudu i uzeo povez.


Uloguj se da bi vidio ostatak sadržaja.Molimo . Nisi član? Pridruži Se

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.