Susret u Alžiru

Vikend ljubići

Bilo je kasno veče kada je Ketrin sletela na aerodrom u Alžiru. Autobusom se dovezla do njenog konačnog odredišta, Orana, es-kluzivnog letovališta na severu zemlje.
Oran se nalazio u blizini glavnog grada Alžira i Ketrin je već tada znala da će često ići u prestonicu. Verovala je da će joj biti interesantnije u prestonici u kojoj je sve vrvilo od ljudi i događanja, nego u mirnom letovalištu.
Hotel „Ikram” joj se dopao, kao plaža i more. Ipak, iako je hotel bio sa pet zvezdica i imao odličan animacioni tim, Ketrin je predo-sećala da će se prilično dosađivati.
Ispijala je voćni koktel ispod suncobrana napravljenog od trske, posmatrala turiste i dosađivala se. Bio je to njen treći dan boravka u Oranu.
Nije bila navikla da leži i ništa ne radi. Imala je utisak da traći vreme, a to ju je nerviralo. Medlin je bila u pravu, ona nije umela da se opusti, razmišljala je.
Dohvatila je koktel i otpila nekoliko gutljaja. Požahla je što nije uzela onaj u kome je bilo alkohola, jer bi je možda alkohol malo opustio.
Tog dana je odbila da učestvuje u bilo kakvim aktivnostima u hotelu, jer joj se ništa nije činilo dovoljno primamljivo.
Neprestano je razmišljala o tome šta joj se dogodilo. U jednom momentu je bila ushićena, jer je otkrila veoma važne informacije i napisala odličan članak, a već narednog dana bila je pohvena hladnom vodom kada joj je Medlin saopštila da njen tekst neće biti objavljen.
Potom je napravila glupost i ugrozila svoje i Medlinino radno me-sto, otišavši kod Alberta u kancelariju. Na kraju dogodio se naj-neverovatniji obrt i ona se nalazila na jednoj od prelepih peščanih plaža Orana.

Susret u Alžiru

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje