Samo jedna noć

Vikend ljubići

Kako je odrastala primećivala je očev težak karakter i isprva je mislila da je njena majka nestala zato stoje bila nesrećna. U kasnijoj fazi bila je uverena da je njena majka umrla, jer ko bi tek tako napustio svoje dete?
I bila jc užasno razočarana kad je otkrila daje ona živa i daje dobro. To je saznala preko društvenih mreža. Njena je majka živela u Italiji s drugim mužem i imala je dvojicu odraslih sinova. Marlenu niko nije spomenuo.
Pokušala je da stupi s njom u kontakt, ali nije dobila odgovor. To ju je užasno zabolelo i odlučila jc da nikada više neće majci dopustiti daje povredi. Ali danas, pre ultrazvuka, osetila je bol i ljubomoru na nepoznatu ženu, koja je sa svojom majkom sedela kraj nje.
Pokušala jc da se konccntriše na mejlove. Kad je čula da se vrata otvaraju, povukla je noge da ne smeta medicinskoj sestri, koja je na kolicima gurala malog pacijenta. Dete je plakalo i Marlena gaje – pratila pogledom. lađa je ugledala Kinana, hodao je pored kolica.
Obično su se ignorisali ili su pričali o pacijentima. Izbegavali su kontakt pogledima, ali ne i sad. Namrštio se. Nikakvo čudo, pa sedela je ispred kabineta za ultrazvuk u dečjoj bolnici.
Ni pomislila nije da će ga sresti, verovala je daje on još na odmoru.
Nije mogao zastati Jer je dete na nosilima bilo veoma bolesno. Ali gledao ju je upitno dok je prolazio.
Kinan je pričao s medicinskom sestrom, a onda su nestali u nekoj ordinaciji. Marlena je razmišljala o tome da posle ultrazvuka ode u hitnu službu i porazgovara s njim. Pre nego što jc zatvorio vrata, pogledao ju je još jednom, ali zazvonio joj je telefon, pa je spustila pogled. Sve misli o bebi, ocu i ultrazvuku nestale su kad je pročitala poruku:
“Upozorenje: Velika nesreća. Svi zaposleni da se jave u ambulantu.”
Dešavalo se da simuliraju takve događaje, ali nekad je te poruke trebalo shvatiti ozbiljno, jer se tako merila brzina reakcije. Telefonske veze ne bi trebalo opterećivati pitanjima da lije reč o stvarnoj nesreći.
Predosećala je da ovog puta nije simulacija. Pogledala je ekran TV-a, ali nije bilo vesti. Telefon joj je još jednom zapištao najavivši još jednu poruku. Ultrazvuk će morati da pričeka.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje